Хитринки, с които дамската чанта ще изглежда като нова

4993
Хитринки, с които дамската чанта ще изглежда като нова
Снимка: iStock

Дамската чанта заслужава нашето по - специално внимание. Тя има тежката задача да съхранява всичко, което ни е необходимо, за да преживеем деня. Ако искаме да удължим живота ѝ трябва да полагаме някои по-специални грижи за нея.

Не е нужно да купуваме някакви скъпи препарати, за да я почистим или ароматизираме. В статията ще откриете някои елементарни трикове, с които можете да поддържате добрият външен вид на всяка ваша чанта и то с минимални средства.

Как да носим дамската чанта, за да не предизвиква болки в рамената и гърба

Дамската чанта разкрива социалното положение, възрастта, професията и дори характера на жената. Тя е любим аксесоар на дамите. Повече о...

Не я хвърляйте на пода

Когато слагате чантата си на земята вие я подлагате на всякаква мръсотия и прах. Оставяйки я на пода със сигурност ще я повредите и изцапате.

Почиствайте я правилно

За да запазите красотата на чантата си по-дълго време трябва да третирате всяко замърсяване по подходящия за него начин. 

Например ако я изцапате с мазнина поръсете на момента с царевично нишесте и го втрийте. За да премахнете лоша миризма оставете отворен пакет сода бикарбонат за ден - два. Мастилото може да изчистите с най-обикновена гумичка. Ако сте я окапали с някаква храна натрийте мястото на петното с тебешир и на другият ден го почистете със суха хавлия. Всяко петно има различен начин да бъде отстранено. Не използвайте агресивни препарати или мокри кърпички, които съдържат алкохол, за да не увредите материала ѝ.

НИКОГА не забравяйте да носите тези неща в дамската си чанта

Обикновено в дамската си чанта носим какво ли не. Понякога имаме чувството, че сме събрали стотици предмети, които никога не ще ни потр...

Използвайте органайзери

Какво е всеизвестно в дамската чанта винаги цари безпорядък. Органайзерът не само, че би сложил край на хаоса, но и ще държи изпъната формата ѝ и така няма да се пречупва и мачка.

Пипайте я само с чисти ръце

Ако ръцете ви не чисти или сте ги мазали с някакъв крем вие много лесно ще зацапате чантата си. Ако държите на чантата си внимавайте ръцете ви да са чисти винаги щом посегнете към нея.

Използвайте няколко чанти

Няма да повярвате къде се правят най-скъпите чанти в света!

Louis Vuitton, Gucci, Hermes, Chanel, Chloe, Loewe, Carolina Herrera – все известни с качеството си марки. Кое ги обединява? Не, ...

Повече от ясно е, че ако носите непрекъснато една и съща чанта нейният живот ще се скъси драстично. Затова е хубаво да имате няколко чанти, които да сменяте. Не забравяйте само да не я оставяте празна, за да не се мачка.

Не я прибирайте, без пакет

Винаги, когато прибирате в шкафа чантата си не забравяйте да я сложите в някакъв калъф, но нека не е от найлон. Най - подходящ би бил текстилен плик или торба.

Както всяко друго нещо, така и дамската чанта изисква макар и минимална поддръжка, за да изглежда добре и да ви служи дълго време. Ако спазвате триковете прочетени в статията със сигурност ще помогнете на чантата си  да има чист и спретнат външен вид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно