Хитринки за намаляване обиколката на талията

3763
Хитринки за намаляване обиколката на талията
Снимка: iStock/Guliver

Талията е една от най-проблемните зони на тялото при жените, където мазнините се натрупват много лесно. В същото време тази зона е трудна за коригиране. Най-често с увеличаване на процента мазнини в тялото талията се увеличава значително по обем и красивите извивки изчезват. Наддаването на теглото е свързано с редица фактори - лошо хранене, стрес, хормонален дисбаланс, заседнал начин на живот. Какво да направите, за да върнете женствените форми на тялото?

Здравословно хранене

Как да свалите талията и да покажете плосък корем тази пролет

Няма магическа формула, с която да стегнете корема и да се отървете от "любовните дръжки". Въпреки това, с комбинация от самомотивация,...

Първото правило за тези, които искат да получат тясна талия, е да намалят общия процент телесни мазнини. Как да го направя? Много просто. Започнете да се храните балансирано, намалете количеството на бързите въглехидрати и бързото хранене, увеличете активността и физическата активност. Нека в менюто ви присъстват повече риба, плодове и салати. Заменете кафето с черен чай и намалете количеството на алкохола.

Физическа активност

Но как да накарате тялото да започне да отслабва специално в областта на талията? Много е трудно да се изгорят мастните резерви в определена "проблемна" зона. Каквито и упражнения да правите, пригответе се за факта, че тялото ще отслабне изцяло. Мазнините ще се топят постепенно по всички части на тялото ви, някъде по-бавно, къде по-бързо. Правете кардио упражнения, за да ускорите изгарянето на мазнините. Лицевите опори и мускулните преси също благоприятстват оформянето на талията.

Но за повечето хора този подход за намаляване на талията може да изглежда твърде банален. Носенето на специални стягащи колани е само временно подобрение, което не е решение. Термо коланите също не помагат, могат да доведат до дехидратиране и натоварване на сърцето.

Стойте далеч от стреса

Какво разкрива талията за нашето здраве

Все по-популярен става въпросът за индекса на телесната маса. Можете да го чуете по време на различни предавания, които са концентриран...

Старайте се да бъдете позитивни и в добро настроение. Стресът оказва негативен ефект дори върху теглото ви.

Как да намалим размера на талията?

Разберете сами кои храни имат най-добър ефект върху фигурата ви. Съчетайте здравословна храна с подходящи упражнения. Експертите по хранене споделят, че е трябва да имате дефицит от 3500 калории, за да изгорите един килограм натрупани мазнини в тялото ви. Всекидневните упражнения ще ускорят процеса на отслабване.

Мотивирайте се

Използвайте шивашки метър, за да отчитате успеха си. Не забравяйте, че понякога не може да постигнете тънка талия, защото структурата на фигурата ви не го позволява.

Яжте това, ако искате да имате тънка талия

Всяка жена си мечтае за тънка талия и стройни бедра. Такава пропорционалност кара нежните създания да се чувстват привлекателни и с удо...

Тънка талия, спретнати стройни бедра - това е идеалът за женска фигура. За съжаление, бедрата и талията са проблемните зони за повечето жени и това е мястото, което почти всяка от вас иска да коригира. За да постигнете тази задача съчетайте упражнения и здравословно хранене. От вас се изисква дисциплина и решителност, както и намаляване дневния прием на калории за сметка на протеините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com