Hotel of Doom: Най-големият хотел в света

72521
Hotel of Doom: Най-големият хотел в света

Когато бъде открит през 2013-а, невероятните 24 години след планираното, чудовищното комунистическо безумие Ryungyong Hotel (Рюгьон) ще се превърне в най-големия (с най-много етажи – 105) хотел в света. Строи се в столицата на Северна Корея, Пхенян, град, толкова беден, че през нощта улиците му остават неосветени. Вижте подробности за едно от най-безумните комунистически творения, олицетворение на човешката мания за величие.

 

САЩ разполагат защита срещу балистични ракети около Северна Корея

САЩ са разположили кораби на военноморския флот, екипирани за защита срещу балистични ракети, които наблюдават „отблизо”, с...

„Това е Пхенян, Северна Корея, където на чужденците е забранено да излизат навън без придружител“, така започва разказът на Симон Пари за Daily Mail, който е един от първите чужденци, допуснати да влезе в „гордостта“ на Пхенян.

Това нескопосано копие на Хеопсовата пирамида се извисява на 330 м над Пхенян, има 3000 стаи и трябва да бъде открит следващото лято – невероятните 24 години след първоначалния му пусков срок.

Списание Esquire го описва като „най-ужасната сграда в историята на човечеството“, но най-точният прякор, който стои и до днес, е Hotel of Doom.

Работата по него започва през 1987 г., когато на власт е дядото на Ким Йонг-Ун – Ким Ил-Сунг, и е трябвало да бъде открит две години по-късно като контрапункт на домакинството на Олимпиадата в Южна Корея.

Мегаструктурата е завършена доста бързо, но работата по огромното недоразумение (което тогава е щяло да бъде най-високият хотел в света) спира през 1992 г. след колапса на севернокорейският благодетел, СССР. Това е икономическо бедствие, което води до ужасен глад, в резултат на който в Северна Корея умират 3,5 млн. човека.

С ракетата Ким Чен Ун искал да почете баща си

Севернокорейският ръководител Ким Чен Ун е решил да се изстреля нова ракета, за да се почете паметта на баща му Ким Чен Ир, който поч...

Грубият строеж по онова време се изчислява на 470 млн. паунда, което за края на 80-те години е около 2% от БВП на Северна Корея. Няма нормално обяснение на подобно начинание, но може би то се дава от над 30-те хиляди статуи на Ким Сунг, които стоят и днес в Северна Корея. По онова време гладът е бил такъв, че селяните са яли трева и семена, за да оцелеят.

Шокът за западните анализатори идва през 2008 г., когато отново започва работа по хотела. Миналата година основите му са заздравени, а фасадата облицована в стъкло за 111 млн. паунда.

Бъдещето на „Хотела на обречените“ идва от дълбоките джобове на египетската Orascom Group, която поема обновяването и завършването на хотела през 2008 г., след като подписва договор за $400 млн. за изграждане на мобилна мрежа в Северна Корея.   

Доста любопитен е фактът, че оператор на хотела е Kempinski, но компанията не е разпространила никаква официална информация по въпроса.

15 000 долара седмично за приключение в нов подводен хотел

Повечето хотели по света предлагат спокойствие и уют. Нов хотел във водите на остров Фиджи пък ще предложи на своите посетители доста с...

Макар хотелът да е изпреварен по височина от Rose Tower в Дубай, по отношение на броя етажи – 105, Ryugyong ще бъде най-големият в света.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com