Храни, които могат да ви помогнат при мигрена

4354
Храни, които могат да ви помогнат при мигрена
Снимка: iStock

Мигрената  е много неприятно и нежелано явление, което внезапно може да ни връхлети и да се отървем доста трудно от нея. Ако често страдаме от болки в областта на главата, вариант е да вземем обезболяващо, но с това само можем да стопираме временно болката.

Има и друг вариант, който може да ни помогне със справянето с досадната мигрена а  то е да променим нашата диета. Съществуват храни, способни да блокират мигрената без усилия. Нека ви дадем за пример някои примерни продукти, които можем да консумираме всекидневно, за да избегнем пристъпите на мигрена.

Авокадото

Ако страдате от мигрена, внимавайте с тези храни и напитки!

Има хранителни продукти, за които много специалисти допускат, че причиняват главоболие и мигрена. Начинът на живот също играе роля &nda...

Този чудесен плод има свойството да се бори с досадната мигрена. Богато е на антиоксиданти като – лутеин и зеаксантин, като може да накара силната болка в главата да се изпари и консумацията му няма да ви позволи да получавате отново пристъпи на подобна болка.

Смокините

Те също са много добри при борбата с мигрената. Смокинята съдържа калий, помагащ за намаляването на възпаленията и преодоляването на силната болка в главата.

Сьомгата

Тази риба е пълна с омега-3 мастни киселини и витамин В2. Нейното консумиране ще попречи  на тромбоцитите да се съсирят в кръвта, като това е отговорно  и за за честите пристъпи на главоболие.

Имате ли тези симптоми? Вероятно страдате от мигрена

Мигрената е доста срещана причина за силно главоболие. Милини хора по света страдат от това заболяване. А според някои статистики женит...

Сладките картофи

Този зеленчук е не само вкусен, но и помага в борбата с мигрената. Сладките картофи имат силно съдържание на витамин Це, Б1 и калий, като консумирането им в моменти, когато страдаме от болки в главата, ще намали интензивността на неразположението и ще успокои болката.

Дините и морковите

Приемът на много течности, когато страдаме от мигрена помага много, затова консумацията на дини и моркови, краставици може също да повлияе благотворно на това. Процесът на дехидратиране е една от основните поводи за болки в главата, затова е добре да поддържаме в нормални граници нивата на вода в организма си.

Киноата и къдравото зеле

Създайте собствена диета срещу мигрената

Много проучвания днес сочат, че част от храните могат да окажат влияние на честотата и интензивността на главоболието. Например, студен...

Киноата и къдравото зеле имат много полезни здравословни ползи за организма ни, но малцина от нас знаят, че помагат и при пристъпи на мигрена. Киноата съдържа рибофлавин, магнезий и желязо, които държат надалеч мигрената, докато къдравото зеле е богато на омега три мастни киселини и фибри, което го прави чудесно за защита срещу мигренозни пристъпи.

Киселото мляко

 Киселото мляко също е богато на  рибофлавинът, който е най-ефективен срещу мигрена. Ако добавим малко кисело мляко към своята ежедневна диета, при чести  пристъпи на мигрена, то с течение на времето те ще намалеят и изчезнат напълно.

Сокът от лимон

Добре известно ни е, че сокът от лимон съдържа много богато количество на витамин Ц, който помага много при мигрена и борбата с нея. Ако всеки път, когато усетим пулсираща болка в главата, можем да смесим малко сок от лимон в чаша с вода, да прибавим към тях две чаени лъжици сол и да изпием тази смес. Това ще помогне за намаляване на възпалението и ще ни накара бързо да се почувстваме по-добре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com