И бабите лъжат

9084
И бабите лъжат

Случвало ли ви се е да минавате покрай една от онези баби, които по цял ден продават няколко доматa от градината, стръкчета лук и връзка магданоз? Ставало ли ви е жал? Купували ли сте си от скъпите, но все пак домашни домати, казвайки си, че правите добро?

Разбира се, че ви се е случвало.

Все още има добри хора и тази история го доказва

Попаднахме на една страхотна история по истински случай в България, която е достойна да бъде прочетена, споделена и последвана като при...

А забелязвали ли сте, че колкото и пъти да минете покрай тези мили баби, колкото и да сте напазарували от тях, тяхната стока никога не свършва?

Може и да не сте...

Тази снимка с призив "Купи от бабата!" се озова в почти всеки профил от социалната мрежа - споделена и с коментар, който ни призовава да купуваме всичко, което продават и дори да не искаме ресто.

И ние купувахме, но спряхме. Не, защото сме зли и не уважаваме труда на хората, а защото много мразим да ни лъжат.

Изгубено писмо до баба и дядо от 1991 г.

Баба и дядо са хората, които едно дете обича и уважава през целия си живот. Лятото при тях е най-незабравимото, манджите - най-вкусните...

Разхождах се един следобяд из пазара "Димитър Петков" и бях решила да си напазарувам пресни плодове и зеленчуци, вместо да взимам пълните с нитрати стоки от супермаркетите. Слушах караници от тук, от там - кой се кара за грамаж, кой за пробутани развалени домати.

С периферията на зрението си видях две баби, които бяха седнали отстрани на тротоара и продаваха домашна продукция. Едната от тях почти нямаше нищо пред себе си и се чудех за една връзка магданоз ли стои цял ден тук? Секунда по-късно бабата стана, отиде до едно малко бяло бусче и отвори багажника. От там взе няколко плика с домати, мина покрай една от сергиите и очевидно имаше някаква уговорка с продавача, който само извади едно пликче с чесън и й го подаде, а заедно с него и няколко по-малки и смачкани чушки.

"Бабе, вземи си, днес са набрани от градината, само толкова са, утре пак"

Бабата се върна на сергията си, изсипа доматите пред себе си, извади чесъна от плика и него нареди, след което махна ластичките от магданоза и го върза с връвчици като тези на село, с които връзвахме лозето.

И бабите лъжат, оказа се.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com