Идеи за пътуване из България до края на лятото

6516
Идеи за пътуване из България до края на лятото
Снимка: Motorola

Има някои страхотни идеи, които да реализирате ако искате да пътувате из България до края на лятото. Те са из цялата страна и могат да ви предложат интересни преживявания и гледки. Предложенията ни са насочени както към морето, така и към планината (както и някои други идеи): 

Долината на тракийските царе край Казанлък 

Първите 1118 ученици заминават на безплатна почивка

1118 ученици от 46 училища са първите, които ще заминат на лятна почивка по Националната програма „Отново заедно“. Това са ...

Една от идеите, които може да направите е да посетите района на Казанлък и да разгледате долината на тракийските царе, в комбинация с посещение на Шипка (евентуално). Ако никога не сте посещавали тракийските гробници, ще бъдете очаровани от запазените археологически паметници. Препоръчваме да си вземете и беседа от екскурзовод, защото иначе ще пропуснете много важни факти. 

Възрожденски маршрути

Може да използвате оставащите летни дни да се насладите на обиколка на места, които са емблематични за периода на българското Възраждане като Котел, Жеравна, Копривщица и други запазени автентични селца и градове. В цялата страна те са достатъчно на брой, за да пътувате поне един месец без да спирате, а гарантирано това ще бъде едно от най-големите приключения, които сте си подарявали. 

По следите на български крепости

Идеи за това как да пътуваме по-евтино и на повече места

Със сигурност много хора сред нас си мечтаят да пътуват, но се чудят как това може да стане за минимална цена. Има някои докaзани начин...

В България има много останки от средновековни крепости, които си струва да се посетят. Някои от тях през годините бяха реставрирани с европейски средства по доста бутафорен начин, но има и добри примери, които да видим. Тук си струва да споменем само места като Баба Вида, Калиакра, Царевец, Асеновата крепост. А най-хубавото е, че има много малки неизвестни такива кътчета, които да откриете. 

100-те национални обекта

Винаги може да заложите на класиката и да минете през 100-те национални туристически обекта. Те са достатъчно интересни, за да предложат разнообразие на приключенците. Съсредоточени са в различни части на страната и са най-различни - от музеи и галерии до природни забележителности. Единствено не робувайте на това да тръгнете да събирате всички печати, защото рискувате да загубите смисъла на приключенстването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com