Има ЦЕЛИ 5 признака, по които да осъзнаете, че не се уважавате достатъчно

3551
Има ЦЕЛИ 5 признака, по които да осъзнаете, че не се уважавате достатъчно
Снимка: https://pixabay.com

Всички сме наясно, че за да ни обичат и уважават другите, първо ние трябва да се отнесем по този начин със себе си. Но следваме ли това неписано правило? Изискват се наистина доста старания да се приемем такива, каквито сме, в този суров свят, но това е най-важното нещо, ако искаме да сме наистина щастливи. Има някои признаци, които обаче показват точно обратното – неуважението към собствената същност. Нека видим 5 от тях:

Не ви пречи, че храните и напитките ви са в повредени съдове

Как да се научите да казвате НЕ

Много често потискаме емоциите си, защото се притесняваме да откажем на работодателя, близък приятел, любим човек и др. Пренебрегваме с...

Откъснати парчета, излюпени апликации, пукнатини – всички това ни показва, че трябва да се отървем от дадената вещ. Но ако ние продължаваме да я използваме постоянно, без това да ни пречи, то това може да е знак, че сме на мнение, че не заслужаваме нищо по-добро от това. Задоволяваме се със старото и захабеното поради ниската си самооценка. Ако се уважавахме достатъчно, щяхме да поднасяме храната и напитките си в много по-качествена и здрава посуда.

Не подбирате храната, която ядете

Ако уважавете себе си достатъчно и цените здравето и външния си вид, със сигурност ще подбирате по-качествена и здравословна храна за вас и семейството ви. Индикация за това, че не ви е особено грижа, е когато избирате дадени продукти само защото са на промоция например, без да се замисляте те достатъчно качествени ли са, за да бъдат консумирани. Друг признак е начинът, по който се храните – на масата, на крак, пред телевизора и др., което също издава доста за самоуважението, което имате или пък нямате.

Предпочитате дрехите от по-нисък клас, защото са по-евтини

Пет причини да обичаме себе си и другите

В ежедневието ни доста често имаме нужда от мотивация и насърчителни думи, за да се справим по-лесно със задачите за деня и да сме моти...

И тук не става въпрос за финансовото ви състояние, а за това, че винаги се насочвате към по-евтините магазини, дори да имате възможност да закупите по-качествени продукти. Уважаващият себе си човек подхожда по съвсем различен начин към бързата мода. Той не се интересува от цената на продукта, а от материалите, качеството и др., като се стреми да избира дрехи и аксесоари, които ще останат дълги години във времето.

Продължавате да носите старите си дрехи, дори вече да изглеждат захабени

Дори блузата ви да има малка дупка, якето ви да е с памучни топченца и др. вие продължавате да ги носите, защото на работа или до магазина няма кой да ви види. Да, но това индикира и още нещо – липсата на достатъчно уважение към себе си, защото дрехите, които изглеждат зле, ни изпълват с негативна енергия и понижават самочувствието ни, а чистите и спретнати имат точно обратния ефект.

Купувате само некачествени обувки заради ниската цена

20 неща, които ще ти помогнат да се уважаваш повече

1. Заменяйте отрицателните мисли с положителни. Всеки път, когато нещо негативно пресича ума ви, спрете го и му противодействайте с не...

Обувките може би са нещото, в което си заслужава да се инвестира. Нискокачествените обувки могат да имат и негативни ефекти върху подходката, краката и стъпалата ни, затова е добре да подбираме такива, които са наистина удобни и биха могли да издържат дълго време експлоатация. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com