Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има ЦЕЛИ 5 признака, по които да осъзнаете, че не се уважавате достатъчно

29 декември 2021, 16:45 часа

Всички сме наясно, че за да ни обичат и уважават другите, първо ние трябва да се отнесем по този начин със себе си. Но следваме ли това неписано правило? Изискват се наистина доста старания да се приемем такива, каквито сме, в този суров свят, но това е най-важното нещо, ако искаме да сме наистина щастливи. Има някои признаци, които обаче показват точно обратното – неуважението към собствената същност. Нека видим 5 от тях:

Не ви пречи, че храните и напитките ви са в повредени съдове

Откъснати парчета, излюпени апликации, пукнатини – всички това ни показва, че трябва да се отървем от дадената вещ. Но ако ние продължаваме да я използваме постоянно, без това да ни пречи, то това може да е знак, че сме на мнение, че не заслужаваме нищо по-добро от това. Задоволяваме се със старото и захабеното поради ниската си самооценка. Ако се уважавахме достатъчно, щяхме да поднасяме храната и напитките си в много по-качествена и здрава посуда.

Не подбирате храната, която ядете

Ако уважавете себе си достатъчно и цените здравето и външния си вид, със сигурност ще подбирате по-качествена и здравословна храна за вас и семейството ви. Индикация за това, че не ви е особено грижа, е когато избирате дадени продукти само защото са на промоция например, без да се замисляте те достатъчно качествени ли са, за да бъдат консумирани. Друг признак е начинът, по който се храните – на масата, на крак, пред телевизора и др., което също издава доста за самоуважението, което имате или пък нямате.

Предпочитате дрехите от по-нисък клас, защото са по-евтини

И тук не става въпрос за финансовото ви състояние, а за това, че винаги се насочвате към по-евтините магазини, дори да имате възможност да закупите по-качествени продукти. Уважаващият себе си човек подхожда по съвсем различен начин към бързата мода. Той не се интересува от цената на продукта, а от материалите, качеството и др., като се стреми да избира дрехи и аксесоари, които ще останат дълги години във времето.

Продължавате да носите старите си дрехи, дори вече да изглеждат захабени

Дори блузата ви да има малка дупка, якето ви да е с памучни топченца и др. вие продължавате да ги носите, защото на работа или до магазина няма кой да ви види. Да, но това индикира и още нещо – липсата на достатъчно уважение към себе си, защото дрехите, които изглеждат зле, ни изпълват с негативна енергия и понижават самочувствието ни, а чистите и спретнати имат точно обратния ефект.

Купувате само некачествени обувки заради ниската цена

Обувките може би са нещото, в което си заслужава да се инвестира. Нискокачествените обувки могат да имат и негативни ефекти върху подходката, краката и стъпалата ни, затова е добре да подбираме такива, които са наистина удобни и биха могли да издържат дълго време експлоатация. 

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес