Имаме дете! Какво куче да си вземем?

2366
Имаме дете! Какво куче да си вземем?
Снимка: iStock/Guliver

Също като децата, домашните любимци носят много радост и любов в дома, но изискват внимание и грижи. Чували ли сте често думите „Тате, кога ще си вземем куче?“ или „Мамо, може ли да приберем това кученце?“. Рано или късно децата порастват и започват да мечтаят за приятел на четири лапи. Ако сте решили да ги зарадвате с най-верният другар е добре първо да помислите каква порода да изберете спрямо това дали е подходяща за съжителство с деца, защото разбирателството между кучето и детето е от изключителна важност за спокойствието и сигурността в дома ви.

Не забравяйте, че кучето трябва да се адаптира към живота в апартамент, все пак по-голяма част от семействата живеят именно в такъв.

В тази статия ще ви представим няколко от подходящите за съжителство с деца, породи кучета:

Френски булдог

Късокосмести и малки, тези сладури са изключително дружелюбни и любвеобилни. Нямат проблем да живеят в апартамент и лесно се приспособяват към различни места. Много важно за тях е през лятото да са на хладно, защото не обичат жегите. Имайте в предвид, че трудно научават команди, но пък веднъж научили ги изпълняват безотказно.

Знаете ли до колко години е живяло най-старото куче в света?

Лабрадор

Това е една от най-желаните породи кучета за семейства с деца. Разбираемо е, защото лабрадорите са любвеобилни и обичат да бъдат галени, а както знаем децата обожават да галят кучетата си. Лесно научават различни команди и са истински пазители на семействата. Внимавайте само с малките деца, защото  от игра с кучето може по невнимание да се наранят.

Санбернар

Сигурни сме, че няма дете или възрастен, които не са гледали популярната поредица за санбернара Бетовен. Тези кучета са колкото големи, толкова и любвеобилни и безспорно обожават децата. Само с кучето навън, детето ви ще бъде напълно защитено. Най-добре санбернарите ще се чувстват в къща с двор, защото са палави и неудържими в апартамент.

Померан

Актуална в последните години порода, помераните са пухкави, малки и обичат децата. С малкия си размер са чудесен избор за хора, които живеят в малки жилища. Не се заблуждавайте от рунтавата им козина, те не пускат косми и няма да се налага да чистите след тях.

Топ 10 на най-силните кучета

Кокер шпаньол

Кокерите са от най-предпочитаните породи за домашни любимци. Малки, сладки и с рунтави ушички, те са изключително игриви. Разбират се с малчугани и са техни верни защитници. Научават и изпълняват всички команди, за това може често да видите, че техните стопани ги разхождат без поводи.

Улична превъзходна

Чудесно е да осиновите от приют или приберете изоставено на улицата куче. Така освен, че ще зарадвате детето си, ще го научите на любов и милосърдие чрез собствения си пример. След като са намерили дома си, изоставените кучета се превръщат в предани, благодарни и любящи домашни любимци.

Знайте, че ако сте готови да дадете цялата си любов на куче, то породата няма никакво значение. Детето ще се зарадва на всяко кутре и няма да се вълнува от родословието му, а от това, че ще има верен другар в игрите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Има ли отровни паяци в България?

7 знака, че сте в егоистична и токсична връзка

Без магия: жените с тези качества винаги ще имат много почитатели

Как най-лесно се отделя жълтък от белтък?

Как за секунди да почистим секундното лепило?

Зодиите, които притежават неустоим чар

Петте най-страховити и забранени места за посещение в света (ВИДЕО)

Кога мъжете съжаляват за действията си, но не го показват?

Как да се справим с пасивно-агресивното поведение на човек?

Как се пише: християнски или христиански?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com