Интересни идеи за коледни подаръци

11956
Интересни идеи за коледни подаръци
Снимка: iStock/Guliver

Ако дъждовното време Ви потиска и затваря вкъщи, пригответе си топъл ароматен чай и се потопете в планиране на Коледа. Да, има време до светлите празници, но идеи за коледни подаръци винаги е удачен момент. Планирането на даровете за близки и приятели през октомври има няколко ценни предимства:

  • Имате достатъчно време да проучите какво желаят любимите ви хора и да откриете точния подарък, за който са мечтали.
  • Може спокойно да планирате бюджета си, да съберете и отделите средствата, необходими за подаръци, без да свивате други разходи и без да пестите от цената на подаръка, правейки компромис с избора.
  • Имате възможност да следите за промоции и да закупите избрания подарък на по-изгодна цена.
  • Ще си доставите коледно настроение и ще разберете, че всъщност октомври не е толкова тягостен, колкото сте считали.

5 идеи за стандартни подаръци

  1. Подарете вещ, свързана с хобито. Така ще бъдете убедени, че подаръкът ще бъде оценен. Той може да бъде нови маратонки за спортиста или четки за рисуване за художника – идеята е да е вещ, която му е нужна за най-любимото занимание в свободното време.
  2. Ако предпочитате да подарите дреха или аксесоар, най-добрият вариант е да закупите и поднесете ваучер. Така получателят ще може сам да избере модела и номера, които предпочита и носи, и ще избегнете риска онова красиво сако да остане в гардероба, тъй като е номер по-малко от необходимото.
  3. Подаряващите коледна декорация, ще се отличат със стил и усет към красивото, ако изберат ръчно изработени предмети. Ароматни свещи, фигури с дърворезба, стъклени рисувани играчки за елха – всичко това е подарък с история и послание, връщане към детството, вещ, избрана с усет към изкуството и красотата.
  4. Ако сте се спрели на стандартните коледни пуловери и чорапки, то поне изберете интересни модели с нестандартен привкус. Чехли с рога на еленче ще зарадват тийна вкъщи.
  5. Техниката също е добър вариант, ако тя съответства на нуждите, желанията и вкуса на получателя. Фотографът би се зарадвал на нов апарат, а дамата, запалена по здравословното хранене, на уред за приготвяне на храна без мазнини или на пара.

9 идеи за нестандартни подаръци

  1. Подари сбъдване на мечта. Курс по готварство, танци, музикален инструмент или такъв, свързан с образованието – изучаване на чужд език, шофьорски курс – са идеален вариант за получателите, които отдавна мечтаят за тях, но нямат нужните средства, за да си го позволят сами.
  2. Подари приключение. Ваучер за пътуване до непознати градове или държави, картинг, сафари – според бюджета ти и според възможностите и предпочитанията на получателя можеш да подариш емоция, която да се помни дълго.
  3. Подари релакс. Уикенд в СПА курорт, седмица в усамотена хижа, ваучер за масаж – получателят ще бъде доволен.
  4. Подари красота. Няма дама, която да откаже подарък нова прическа, професионален грим или грижа за кожата и тялото. Подаръкът може да е евтин – маникюр или скъпо струващи процедури за поддържане на тялото – бюджетът ти ще определи това.
  5. Подари спомени. Фотосесия, семейна почивка, професионално видео – запечатайте спомените.
  6. Подари адреналин. Ваучер за полет с балон, скок с бънджи или с делтапланер, рафтинг – всичко, което вдига адреналина и се помни дълго, е идеално за този вид подарък.
  7. Подари изкуство. Картина, ръчно изработени бижута, рисувани аксесоари – изкуството има много лица, избери подходящото. Тук влизат и билетите за балет, опера, театър, концерт – зависи единствено от предпочитанието на любимия ти човек и твоите финансови възможности.
  8. Подари сладко изкушение. Кошница с любимите продукти или букет от бонбони, декораторска торта или ръчно направени сладки – изгодни, икономични и вкусни подаръци, подходящи за всеки.
  9. Подари докосване до природата и здраве. Планински преход, скално катерене, разходка с лодка в езеро, почивка на брега на язовир или море – подаръкът ще донесе емоции, настроение, релакс и здраве на любимите ви хора.

Какво ще подариш ти? А искаш ли да получиш идеалния подарък? Сега е време да намекнеш на любимите си хора за какво мечтаеш.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?
Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Обидите са част от т.нар. агресивна комуникация според популярния психиатър Жак Лакан. Не знаем дали фактът, че се коментират и дефинират от психиатър...