История на играчките (ИНФОГРАФИКА)

12649
История на играчките (ИНФОГРАФИКА)
Снимка: iStock/Guliver

История на играчките (ИНФОГРАФИКА)

Много хора вярват, че играчките и игрите са продукт на нашето съвремие, но истината е че всякакви форми и видове на играчки е имало още в най-дълбока древност.

Едни от първите доказателства за някаква разновидност на играчка са открити в Египет. Смята се, че в Древен Египет, около 3150 година преди новата ера, децата са си играели с въртеливи предмети, наподобяващи изключително много на днешните пумпали.

Впоследствие започват да се изобретяват животински и човешки фигури от най-различни материали като глина, дърво и бамбук.

Първата игра се смята за изобретена някъде около 600 година преди Христа, когато в Индия е измислена играта чатуранга – подобие на съвременния шах. Друга значима игра се изобретява през 969 година – картите за игра. Те са създадени в Китай и днес са едно от най-популярните средства за игра в света.

С навлизането в новото време и особено след Индустриалната революция, производството на играчки става все по-масово явление и обхваща все по-значителна част от човешкото ежедневие.

19 век е особено силен откъм изобретения на игри и играчки, като тогава се измислят детските площадки, настолните игри, калейдоскопът и велосипедът. В края на века се появяват и първите магазини за детски играчки, с което окончателно се дава началото на масовото им производство и продажба.

В днешно време играчките и игрите имат и още една важна функция – освен предмет за забавление и маркетинг, те имат образователна и познавателна функция, особено при подрастващите.

С навлизането на компютрите и интернет, игрите преминават в нов етап от своите развитие – дигиталният.

Компютърните игри позволяват реализирането на един нов свят от игри като 3D (триизмерни) игрите, POV (Point of view) игрите и 3rd person shooter игрите.

Развитието на мобилните телефони и създаването на смартфоните също допринасят за това, а благодарение на последните вече имаме онлайн магазини със стотици хиляди игри и приложения, достъпни за всеки човек, притежаващ смартфон.

И въпреки цялото това технологично развитие, физическите играчки и игри запазват своята популярност – децата все още го използват масово.

Представената инфографика обобщава накратко, но в същото време много концептуално и подробно, историята и развитието на играчките като средство за забавление и умствено развитие на децата и подрастващите.

Неангажиращият, но в същото време информативен, стил допринася за по-доброто поднасяне на информацията и по-лесното ѝ възприятие сред читателите.

В днешно време имаме лукса да се радваме на най-различни видове и играчки и да изследваме въображението си до максимална степен, а едно от местата, в които можем да го направим е магазин за детски играчки Малчугани, където ще откриете хиляди артикули на най-добри цени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com