Италианец получи 3 млрд. наследство, но само ще ги мирише

3157
Италианец получи 3 млрд. наследство, но само ще ги мирише
Снимка: iStock/Guliver

Жител на Италия получи от дядо си почти три милиарда лири, но не може да се възползва от тях, тъй като италианската централна банка престанала да ги обменя още през 2012 година.

Дядото натрупал прилично състояние в Италия от строителен бизнес и се преместил да живее в Швейцария. Там той починал миналото лято на 89 години и негов единствен наследник се оказал внукът му – 48-годишен банкер на име Луиджи. Неговите родители починали през 1993 година, а с дядо си той поддържал постоянни отношения, посрещал го преди няколко години в Рим на гости.

Битката за наследството на Джони Холидей стана свирепа

Съдът разпореди замразяване на имуществото на голямата френска звезда Джони Халидей, след като през декември миналата година смъртта му...

"Знаех, че дядо ми е осигурен човек. Той ми остави два апартамента, прилични пари в две сметки и пакет акции… Но когато отворихме, заедно с директора на банката, сейфа му, за който нищо не знаех, бях невероятно учуден", казва италианецът пред (Il Corriere della Sera).

В сейфа се оказала планина от банкноти, излезли от употреба през 2002 г., за които Централната банка на Италия е дала на притежателите на такива купюри срок до 2012 да ги обменят.

"Не мога да ви опиша колко трудно ги преброихме. Там се оказаха 2 милиарда и 950 милиона“, казва Луиджи. Банкнотите били по 200 и 500 хиляди италиански лири. Обменния курс е бил 1936 лири за евро, така че наследникът се сдобил с куп пари на стойност над 1,5 милиона евро, които банката не искала да изкупи.

Италианецът търси вратичка в наредбата, за да станат парите действителни. Юристи търсят възможност да бъде признат за начало на срока моментът на откриването на сумата.

Китаец завеща спестяванията си на кучето си

Китаец от северозападната провинция Хейлунцзян оставя на кучето си 80 000 юана (около 12 000 долара), които спестявал цял живот, съобщи...

"Как бих могъл да подам заявка за обмяната на пари, за които даже не съм и знаел? За щастие живея осигурен живот и останалата получена сума и така вече е голяма, но това е принципен въпрос: става въпрос за пари, заработени от дядо ми и ще бъде абсурдно да се загубят така. Зная, че има възможност да се получат 70% и част от тях, безусловно, ще дам за благотворителност, но забравянето на самотния и възрастен човек не може да струва три милиарда", заявява наследникът. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Древни турски гадания, които ще ви предскажат съдбата ви

4 признака на дъщеря, която никога не е била обичана от родителите си

7 ефективни стратегии за договаряне на по-висока заплата

12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Край на самотата: 5 знака, че сте на път да срещнете своята сродна душа

Топ 4 на зодиите, които пленяват с красота и остър интелект

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com