Избягвайте да правите тези неща рано сутрин, за да се чувствате ПО-ДОБРЕ

2642
Избягвайте да правите тези неща рано сутрин, за да се чувствате ПО-ДОБРЕ
Снимка: iStock

Има някои навици, които ще ви съботират в дългосрочен план, ако ги направите веднага след като се събудите. Време е да станете по-дисциплинирани и да подобрите ежедневното си функциониране. Ето как:

1. Спрете да настройвате няколко аларми и да натискате бутона за отлагане

Всички го правим, но не осъзнаваме ужасните странични ефекти от това как отлагането и сънят могат да попречат на здравето ни.

Според експерти по съня това проучване е открило някои обезпокоителни причини, поради които бутонът за отлагане е наистина лош за вас. Ако редовно се борите с алармата си, това ще ви накара да се почувствате по-изтощени и дори по-лошо, ще спите ужасно през нощта.

Лошият сън ще засегне стотици клетки в тялото ви, което може да доведе до повишено напрежение, отслабен имунитет и повишено възпалително подуване на ставите ви. Така че, ако вече спите ужасно през нощта или ако откриете, че сутринта се чувствате отпаднали или уморени, бутонът за отлагане вероятно е виновникът.

2. Не планирате деня си

Ако нямате никакви планове за деня е много лесно да станете мързеливи и да отложите започването на каквото и да било. Когато нямате план за деня си често пропилявате времето си, докато се опитвате да решите какво трябва да правите.

Въпреки това, ако отделит време предния ден или веднага след събуждане, за да планирате дните си и да подредите приоритетите ще бъдете по-продуктивни.

3. Избягвайте да започвате деня си в проверка на социалните мрежи

Проверяването на социалните мрежи е нещо, което може да искате да направите веднага след като се събудите, но това е голяма грешка. Ако не избягвате този лош сутрешен навик, може да навредите на психичното си здраве.

Вместо това опитайте да прекарате 10, 20 или 30 минути, правейки нещо, което храни ума, тялото и душата ви, вместо безкрайно губене на време в социлната мрежа.

Можете лесно да замените това с медитация или йога и да се насладите на чаша кафе или чай, докато слушате успокояваща музика, а защо не и да почете книга. Това ще даде страхотен старт на деня ви!

Яжте по 1 лъжица от това преди лягане и повече няма да се събуждате уморени

4. Избягвайте да пиете кафе в рамките на първия час след ставане, особено ако все още се чувствате сънени

Когато става въпрос за сериозни грешки сутрин, опитайте се да не допускате една от най-големите, а именно да пиете кафе веднага след като сте се събудили.

Ако пиете кофеин толкова скоро ще забавите естественото производство на кортизол - хормонът, който ви помага да се събудите по-бързо и по-органично. Според това проучване идеалното време за пиене на кофеин е след 9:30 сутринта или половин час след събуждане.

5. Закуската е едно от най-важните хранения за деня – не я пропускайте и не я забравяйте

Ако искате да имате оптимална сутрешна рутина - такава, на която можете да разчитате, закуската трябва да бъде едно от най-важните ви хранения за деня.

Всъщност хранителните странични ефекти от пропускането на закуска включват повишен риск от сърдечни заболявания, податливост към наддаване на тегло, високо кръвно налягане, диабет, затлъстяване и висок холестерол.

Опитайте се да си създадете лесни планове за хранене, като подготвите любимите си основни продукти за всяка сутрин или дръжте хладилника си пълен и готов за здравословна закуска в движение.

6. Спрете да се натоварвате с дрехите си сутрин и ги пригответе предната вечер

Измислянето какво да облечете може да бъде избегнато, като лесно изберете какво да облечете предната вечер.

Така че кажете сбогом на онези натоварени сутрини, които включват хвърляне на дрехи навсякъде, защото подготовката на дрехите ви ще помогне на сутрините ви да протичат по-гладко.

Учени разкриха защо НЕ трябва да пиете кафе преди 9 сутринта

Бонус: Не вземайте онези изключително дълги горещи душове, които обичате толкова много

Дългият горещ душ (макар и много релаксиращ) намалява сърдечната честота. Това от своя страна ще ви накара да се почувствате много по-склонни за почивка малко след това и ще предизвика повече чувство на умора.

Вместо това изберете малко по-хладен душ. Това ще ви помогне да събудите тялото си по-бързо и да започнете деня си по-добре, чувствайки се напълно будни и ревитализирани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Желязната лейди: 4 начина да спечелите сърцето на жената Скорпион

Как да балансирате между връзката с партньора и приятелите си

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии
Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

В сферата на астрологията има определени зодиакални знаци, които често ни карат да се чешем по главите в недоумение. Нека се потопим в енигматичния...