Изпитани домашни рецепти против целулит

2206
Изпитани домашни рецепти против целулит
Снимка: iStock/Guliver

Да се отървете от портокаловата кора, е трудна задача, но има някои неща, които можете да направите у дома и да ви помогнат да промените външния ѝ вид. Опитайте тези домашни средства за намаляване на целулита.

Използването на продукти за грижа за кожата, в чийто състав има химикали, е вредно за кожата ви. Затова се опитайте да използвате крем, който е естествен и не съдържа токсични химикали.

Естествените масла, алое вера, овесена каша и хиалуронова киселина са добри естествени овлажнители. Докато кофеинът, L-карнитинът и екстрактите от червени водорасли и бръшлян са идеални за изгаряне на мазнините.

Домашни рецепти срещу целулит.

Кафе скраб

Начини за естествено предотвратяване на целулита

Възможно е да предотвратите целулита по естествен път и да се борите с първите признаци, като следвате някои основни и прости правила, ...

Едно от най-лесните домашни процедури, което благодарение на съдържащия се в него кофеин е основа за ефективна антицелулитна грижа.

Трябва да сложите половин чаша смляно кафе с няколко супени лъжици кафява захар и няколко супени лъжици кокосово масло, докато получите гъста паста. Масажирайте скраба в кожата си с кръгови движения върху най-предразположените към целулит части от тялото си, след което го изплакнете с хладка вода.

Мокро/сухо четкане на тялото

Четкането на тялото е идеалният начин за бързо увеличаване на микроциркулацията и естествената детоксикация на кожата. Сухото четкане е предназначено да стимулира кръвообращението и да насища тъканите с кислород.

Имайте предвид, че това не е релаксиращ вид масаж и не всеки се чувства комфортно по време на процедурата, но ефектът си заслужава. Хубавото е, че след няколко сеанса кожата свиква със стимула.

5 симптома за появата на целулит

Целулитът е доста често срещан проблем, който засяга както млади и стройни момичета, така и зрели жени с наднормено тегло. Какво е целу...

Използвайте тази четка няколко пъти на ден и ще започнете да виждате забележимо подобрение в тона и текстурата на кожата си.

Желе

Желатинът се произвежда от кости, фиброзна тъкан и други животински органи, които са с много високо съдържание на протеини. Консумирането му може да ви помогне да получите много допълнителни аминокиселини, които са полезни за оптимално свързване на мускулите и мазнините.

Омега 3

Консумацията на омега 3 мастни киселини помага за намаляване на целулита с течение на времето. Омега 3 съдържа правилния вид мазнини, които помагат за свързването на мускулите и мазнините в перфектен баланс.

Естетични процедури за стрии и целулит

Стриите и естетическият целулит са често срещан проблем при повечето жени: те влияят значително на външния вид и причиняват силен диско...

Те са мастноразтворими витамини, които помагат в борбата с дразненето и правят кожата по-мека и еластична. Тази мастна киселина е и стимулатор за вашата имунна система.

Пийте повече вода

Най-простият начин не само за борба с целулита, но и за подобряване на здравето ни като цяло.

Хидратацията е ключът към постигането на здрава и гладка кожа. Ето защо е важно да пиете 2 до 3 литра вода на ден. Можете също така да си помогнете, като консумирате храни богати на вода, като пъпеш, краставици, дини и зеленолистни зеленчуци.

Тези храни, в допълнение към високото съдържание на вода, имат много малко калории и са идеални за да ви помогнат да контролирате натрупаните мазнини и също така да отслабнете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Възможно ли е да сварите картофи за 5 минути?

10 подаръка, които не трябва да се дават на новодомци

Нумеролог разкри как рождените дати на партньорите разкриват задачата на техния съюз

Учени с важно разкритие: Ето защо може да е оглушал Бетховен

Защо не е препоръчително да ядете извара за вечеря?

Какво стои зад мистерията с гробницата на първия китайски император? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Рецепта за вкусно до немай къде пържено кюфте - Комшиите ще се чудят за рецептата

Последното стихотворение на Петя Дубарова

Любовен съвет за всяка зодия за 18 май 2024

Таро хороскоп за 18 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com