Яжте ТЕЗИ храни и ще се чувствате заредени с енергия

4274
Яжте ТЕЗИ храни и ще се чувствате заредени с енергия
Снимка: Frank Bittner / Pixabay

Енергията ни идва от множество фактори свързани с нивата на стрес в ежедневието, достатъчния сън и правилното хранене. Ето някои от топ храните, които ще ви държат пълни с енергия и сила да посрещате деня!

Ябълки, мед и орехи

Ако има супер храни, които да работят като чудо за организма, то това е най-добрата комбинация. Ябълките са пълни с витамини, фибри и фруктоза, които зареждат организма с натурална енергия. Счита се, че една ябълка сутрин действа по-ободряващо дори и от чаша кафе.

С тези храни гарантирано ще отслабнете след празниците

Медът е суперхрана с широк спектър на действие. Той е антибактериален и действа ефективно срещу всякакви вируси, настинки и стомашни неразположения. Една лъжичка сутрин „смазва“ организма и го зарежда с минерали.

Орехите са натурална храна за мозъка. Те набавят на тялото ни полезни мазнини и се борят срещу лошия холестерол. Един орех на ден, или малка шепа за следобедна закуска е достатъчно за организма. С тях не бива да се прекалява, заради съдържанието на мазнини, които са калорични.

Какво да хапвате, ако работите нощем?

Вероятно често сте чували, че не трябва да ядете след 19 часа, за да се радвате на фина талия и стройна фигура, както и на добра кожа, ...

Бавни въглехидрати

Бързите въглехидрати са тези, които тялото ни гори веднага след приемането им, а ако не ги изгори, ги превръща в мазнини и ги складира като по-късен източник на енергия. Те са подходящи по време на по-усилена работа, спорт, разходки, планински преходи или продължителна и изтощителна работа на крак.

От друга страна имаме и бавните въглехидрати, които се разграждат по-бавно от организма и съответно освобождават енергия за по-дълъг период от време, вместо да я складират.

Бързи въглехидрати са картофите, белият ориз, бялата паста, белият хляб. За да заместим бързите с бавни такива можем да ги заменим със сладки или червени картофи, кафяв ориз, пълнозърнеста паста, пълнозърнести хлябове.

Те ще отделят енергията си за по-продължителен период от време, ще ни държат сити за по-дълго и няма да се натрупват като запаси.

Как да накараме мозъка си да се откаже от вредната храна

Бързата храна е вкусна, достъпна и прави вкусовите ни рецептори щастливи от първата до последната хапка. Това се дължи на богатото съдъ...

Това са НАЙ-подходящите храни за СТРЕЛЕЦ

Цитруси

Портокали, грейпфрут, лимони, помело – богат асортимент от витаминозни плодове. Те са пълни с витамин С и действат освежаващо и тонизиращо. Ако се чувствате изморени, вместо шоколад си вземете цитрус. Той действа бързо на нивата на кръвната захар и ще зареди ума ви с енергия.

Бадеми

Тези ядки са богати на белтъчини, манган и рибофлавин, които ги правят незаменим помощник на тялото за борбата със стреса и преумората. Те повишават съпротивителните сили на организма и спомагат правилното действие на храносмилателната и бъбречната система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно