Как бирата съсипва здравето ни?

99421
Как бирата съсипва здравето ни?
Снимка: iStock/Guliver

Mного хора погрешно считат, че няколко чаши бира дневно не вредят и дори носят полза за здравето. Но това не е така, тъй като тази пенлива напитка е най-силният диуретик. Поради това нейната консумация води до дефицит на микроелементи в организма.

В нея се съдържат метанол, фузелови масла, етери и алдехиди. Приемани редовно, тези вещества водят до забавяне на мисловните процеси и до поява на тревожност. В някои случаи се наблюдава повишена избухливост и дори агресивност.

3 мезета за бира, които всички мъже обожават! Приготвят се за МИНУТИ!

Феновете на бирата обичат да комбинират питието с подходящо мезе. Колкото по-бързо се приготвя то, толкова по-доволни са мъжете у дома....

Кобалтът, съдържащ се в бирата, нарушава дейността на сърцето. Освен това той увеличава риска от ранно развитие на сенилна деменция.

Доколко бирата е „по-безопасна“ от силния алкохол?

Често срещан мит е, че бирата е по-безопасна от силния алкохол заради ниското съдържание на етанол. Но това е абсолютна заблуда, тъй като в някои видове бира се съдържа до 15% алкохол. Количеството от 0,5 л бира е еквивалентно по съдържание на етилов алкохол на 50 грама водка и обикновено пивото се консумира в много по-големи количества.

Що се отнася до безалкохолната бира, съдържанието на етанол в нея достига 1,5%, което означава, че нейната редовна консумация е също толкова вредна за организма, колкото и тази на стандартния продукт.

Прекомерната консумация на бира създава сериозни проблеми:

  • за сърдечно-съдовата система, изразяващи се в инсулт, инфаркт, исхемия, аритмия, тахикардия, задух;
  • за вътрешните органи - метеоризъм, цироза на черния дроб, хепатит, гастрит, киселини, стомашна язва;
  • за мозъка - нарушена координация, деменция, влошаване на паметта и концентрацията, клетъчна смърт;

Най-вкусното мезе за бира, готово само за 5 минути

Мезетата за бира са харесвани както от феновете на футбола и онези, които обичат да се разхлаждат с тази напитка, така и от всички оста...

Експертите на СЗО са открили връзка между пиенето на бира, дисфункцията на дебелото черво и свързаните с него злокачествени тумори.

Бирен алкохолизъм

Започва неусетно - човек не може да си представи приятелски събирания без чаша пиво. Признак за втория етап на бирен алкохолизъм е ежедневната консумация на напитката дори в малки количества.

При опит за отказ от бирата се появяват типичните признаци на махмурлук: треперене на ръцете, сухота в устата, слабост, повишено изпотяване, главоболие. Ако няколко глътки бира водят до облекчаване на тези симптоми, със сигурност имате нужда от помощта на специалист.

Трансформация на тялото

Медик: Бирата причинява дехидратация

През лятото се препоръчва да се пият повече течности, но това не се отнася за бирата. Зухра Павлова - кандидат на медицинските науки и ...

Хмелът в бирата съдържа фитохормони. Приемът им води до намаляване производството на тестостерон и увеличаване нивата на естрогена. В резултат на това представителите на силния пол се сдобиват с по-голям корем и по-големи гърди, мускулите им се отпускат, процесите на стареене се ускоряват, либидото им намалява, а с времето се появяват простатит и импотентност.

Изследванията показват, че мъжете с повишени нива на естроген са по-склонни към внезапен сърдечен арест, който приключва фатално.

При жените ефектите са по-скоро обратни - те стават по-мъжествени: окосмяването им се увеличава, гласът им става по-груб, а кожата им придобива земен цвят. Настъпват промени в менструалния цикъл, възникват репродуктивни проблеми и менопаузата настъпва по-рано. Освен това биреният алкохолизъм при жените повишава с цели два пъти риска от развитие на рак на гърдата.

Но въпреки безспорните негативи, учените все пак не отричат полезните свойства на бирата. Установено е, че тя ускорява метаболитните процеси, има аналгетичен ефект, „изхвърля“ алуминиевите съединения от организма и освен това съдържа редица витамини, фолиева и никотинова киселина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com