Как да изглеждаме по-добре на снимки?

5932
Как да изглеждаме по-добре на снимки?
Снимка: iStock

Не може да се отрече влиянието на социалните медии в живота ни днес. Без значение в каква кариера или индустрия се намирате, активното и ангажиращо онлайн присъствие може да доведе до нови клиенти и нови възможности – да не говорим за повишаването на егото, което идва от публикуването на популярна снимка. Това прави научаването как да бъдеш фотогеничен основно умение за социални медии.

Дори ако вашата емисия се състои предимно от пейзажна фотография и портрети на кученца, добре е да показвате лицето си на последователите си от време на време. Но правенето на снимки на себе си може да се почувства неловко и неудобно, ако не сте свикнали с това. И в този случай помага да се учим от най-добрите: инфлуенсърите. Прочетете, за да откриете най-добрите фотогенични съвети от професионалистите, за да научите как да бъдете по-фотогенични.

Какво означава „фотогенично“?

По същество да си фотогеничен означава да изглеждаш добре на снимка. Значението на думата „фотогеничен“ може да варира в зависимост от личните предпочитания, но повечето хора са съгласни, че това не е синоним на физическа привлекателност; по-скоро това е способността да изглеждате естествено и ласкателно на снимка.

Как да направите лицето си по-фотогенично?

Всички сме правили снимки, на които лицата ни изглеждат странно. Или може би изражението ви просто не изглежда така, както сте си мислили. Така че нека се потопим в някои от най-добрите съвети, за да направите лицето си по-фотогенично.

1. Намерете най-добрия си ъгъл

За да се борите с това, че нямате идеално симетрично лице, намерете най-добрия ъгъл, като правите селфита на дясната и лявата страна на лицето си и ги сравнявате. Изяснете коя страна ви харесва най-много и не забравяйте да наклоните лицето си по този начин по време на снимки, вместо да гледате право в камерата.

2. Усмихвайте се с очите си

Този съвет идва направо от водещата на „Следващият топ модел на Америка“ Тайра Банкс, която винаги насърчаваше участниците да се „усмихнат“ или „усмихнат с очите си“. Може да звучи странно, но може да помогне на изражението ви да изглежда по-спокойно и искрено, вместо да се чувствате принудени.

Отбелязваме Световния ден на фотографията

3. Използвайте естествено осветление

Сенките са най-лошият враг на лицето ви, когато става въпрос за правене на фотогенични снимки. Преди да направите снимка, уверете се, че основният източник на светлина е пред вас и че няма източници на светлина зад вас. Докато пръстеновидните светлини дават на всеки достъп до професионално осветление, естественото осветление отвън или просто стоене пред прозорец винаги върши работа.

4. Вземете малко хартия

Ако си правите селфи и искате да озарите още повече лицето си, използвайте трика с хартията на знаменития гримьор Мишел Фан. С естествена светлина, струяща през лицето ви, вземете лист бяла хартия и го задръжте под брадичката си. Това едновременно ще даде естествено отражение на светлината и ще намали всички сенки, които могат да ви накарат да изглеждате като с двойна брадичка.

5. Насочете камерата надолу

Независимо дали правите селфи или молите приятел да ви снима, уверете се, че камерата ви е насочена надолу. Това ще ви помогне да отслабнете не само лицето си, но и цялото си тяло, ако е на снимката.

Съвети за избор на сватбен фотограф

Как да позираме, за да изглеждаме по-добре на снимките?

След като сте определили ъглите на лицето си, е време да преминете към следващата част от по-фотогеничния външен вид: позирането.

6. Движете ръцете си

Оставянето на ръцете ви да висят отстрани може да ви накара да изглеждате сковани и неудобни. Поставете ръцете си на бедрата си или ги хвърлете във въздуха, за да дадете повече живот на вашата снимка. Поиграйте си с някои идеи за поставяне на ръцете и разработете няколко основни пози.

7. Обърнете раменете си

Стоенето прав пред камерата не е страхотна поза за повечето. Помага да наклоните раменете си надясно или наляво, за да придадете на тялото си по-приятен вид. Опитайте да ъгълите надясно и наляво, за да знаете коя страна ви харесва повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се мият прозорците преди Великден?

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кога се мият прозорците преди Великден?
Кога се мият прозорците преди Великден?

Преди Великден всяка домакиня иска да почисти и подреди дома си, така че малко преди празника се извършва основно почистване на цялата къща. В навечерието...