Как да изгоним лошата миризма от хладилника

14933
Как да изгоним лошата миризма от хладилника
Снимка: iStock

Чудите се как да се справите с лошата миризма от хладилника? Ако той излъчва лоша миризма, това ръководство ще ви помогне да я идентифицирате и премахнете максимално успешно.

Лошите миризми често са причинени от електрическа повреда или случайно изключване на машината. Когато храната престои,  тя може да напълни хладилника ви с ужасна миризма. Първата стъпка е да почистите хладилника. Това ще премахне цялата гниеща храна от хладилника ви. Ако към него е прикрепена тава за оттичане, трябва незабавно да я почистите. Също така, добавете малко нафталинови топчета в тази тава. Важно е да осигурите правилна циркулация в хладилника, така че го пазете от претрупване на храна и кутии вътре.

Рискове, които крие мръсният хладилник

Учените алармират, че хладилникът е най-голямото огнище на болести в целия апартамент. Самият факт, че имате хладилник и фризер не е до...

Температурата не е равномерно разпределена в хладилника и различните отделения имат различни нива на охлаждане. Трябва да сте сигурни, че съхранявате правилната храна в правилното отделение. Във вашата кухня има няколко лесно достъпни съставки като кафе на зърна, лимон, овесени ядки и оцет, които съдействат активно за отстраняване на лошата миризма от вашата кухня.

Оцетът и содата за хляб са известни със своите унищожаващи миризмите свойства, така че съхраняването на купа, пълна с оцет в хладилника, ще ви помогне да получите желаните резултати. Ето списък с естествени домашни средства, които ще ви помогнат да отстраните лошата миризма от хладилника. По- надолу е публикувана проверена информация  как да направите максимално успешно това!

1.            Хлебна сода

Този продукт има невероятните свойства да убива миризмата. Вземете купа, пълна със сода за хляб, и я поставете в хладилника, след което затворете вратата. Оставете я така да престои няколко часа.

2.            Оцет

Защо опитните домакини винаги държат хляб в хладилника?

Обикновено хлябът се съхранява на сухо място на стайна температура. Разбира се, печивата, съхранявани при ниски температури, запазват ...

Оцетът съдейства за премахване на лошите миризми, които излизат от вашия хладилник. Поставете чаша или купа, пълна с бял оцет, в хладилника, за да получите желания ефект.

3.            Овесена каша

Овесените ядки премахват лошата миризма, ако се съхраняват в хладилник в алуминиева купа. Опитайте и сами ще се убедите в ефикасността им.

4.            Лимон

Поставете няколко резенчета лимон и ги оставете да стоят в хладилника. Това ще ви даде шанс да абсорбирате неприятната миризма от вътрешността.

ТОЛКОВА често трябва да почистваме хладилника си!

Да извадим всичко, което съдържа към момента, да прегледаме кое става за консумация и кое не, да измием самия хладилник и да върнем год...

5.            Етерично масло

Напоете няколко памучни топки с етерично масло и ги приберете в хладилника. Затворете вратата за един ден.

6.            Дървени въглища

Поставете въглен в купа и го поставете в хладилника. Настройте температурата на уреда на минимум и дръжте вратата на хладилника затворена за три дни.

7.            Кафени зърна

Защо всяка домакиня започна да държи гъба за чинии в хладилника си?

Знаете, че хладилникът е едно от онези места в дома ни, от където може да идва лошата миризма. Ако не искаме това да ни се случва и все...

Сложете малко прясно смляно кафе на зърна, разстелете го върху тава за печене и поставете в хладилника за една нощ. Ще помогне за абсорбирането на неприятните миризми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com