Как да обзаведем дома си, когато имаме домашен любимец?

2121
Как да обзаведем дома си, когато имаме домашен любимец?
Снимка: iStock/Guliver

Как да обзаведем дом, подходящ за домашни любимци? Кои са най-добрите материали и мебели, устойчиви на котки и кучета? Ако търсите идеалното решение, тук ще намерите няколко идеи и съвети за функционален и удобен дом за цялото семейство.

Ако кучетата и котките са част от семейството ви, ще знаете, че те също имат специфични нужди и че пространствата в къщата също са проектирани според тяхното присъствие. От друга страна, със сигурност ще искате да живеете заедно в хармония и да имате удобен дом за хора и животни. За това е необходимо да приемете някои предпазни мерки, които ще позволят на вашите приятели свободно да се движат, без да се налага да се притеснявате за тях и къщата. Ето няколко идеи как да направите дома, подходящ за домашни любимци:

Домашна тапицерия, устойчива на котки и кучета

Дамаските, които ще използвате за пердетата и обзавеждането, трябва да са от антистатични материали, които не са магнит за космите. Пазете се от всички деликатни тъкани, които могат да бъдат повредени от вашите малки приятели, като коприна. Изберете меки дамаски, кожи и синтетични влакна и инвестирайте в качествени и устойчиви тъкани. Има марки мебели, които са обърнали специално внимание на семействата с деца и домашни любимци.

6 съвета за почистване, които всеки собственик на домашен любимец трябва да знае

Мебели, подходящи за домашни любимци

Обърнете внимание на откритите дървени части на вашите мебели: те могат да се превърнат в любимата играчка на кученце, което се бори с никненето на зъбки, или да служи като стълб за драскане; ще трябва да избягвате мебели с открита ракита, ратан и сезал, докато металите ще са най-подходящи за вас. Друг вариант е да покриете дървените части с подходящи материали, които да позволяват на вашите приятели да се забавляват, без да създават щети.

Лесни за почистване подове

Вашите четириноги приятели ще прекарват много време на открито, затова препоръчваме устойчиви и лесни за почистване подове. Избягвайте паркет, който лесно се драска и изисква незабавно почистване, ако се появи вода; изберете изключително устойчив порцеланов гранитогрес или ако наистина не искате да се откажете от дървото, махагон или дъб.

Най-лесното почистване на фурната, което ще я остави, като нова

Кът за игра за вашите четириноги приятели

Важна част от живота на домашния любимец е тази, посветена на играта; дори у дома, котките и кучетата се нуждаят от пространство за игра. Те се нуждаят от преследване на топки, пространство за търкаляне и ако има някои части от къщата, в които не искате това да се случи, помислете дали да не ги оградите с оградки. Отделете място, където домашният ви любимец може да се движи свободно; ако имате котка, можете да създадете истински пътеки, като използвате стенните рафтове. Уверете се, че вашият домашен любимец има място, подходящо за игра, в което да се наслади на качествено време; дръжте играчките му прибрани и далеч от погледа, но лесно достъпни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

Защо самолетите летят на над 10 километра височина?

9 основни грешки при гладене и как да ги избегнем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com