Как да опазите телефона си на плажа

4480
Как да опазите телефона си на плажа
Снимка: iStock/Guliver

С развитието на технологиите смартфоните се превърнаха в неразделна част от ежедневието ни. Докато само преди 20-тина година българите се редяха пред телефонните кабинки в пощата, за да се обадят от ваканцията си край морския бряг на своите близки, днес всеки има поне един телефон със себе си на плажа. Свикнали с удобството и общуването в социалните мрежи, не желаем да се разделим с телефона си дори върху пясъка. Плажът обаче се оказа опасно място за смартфона ви – от горещината през водата до джебчиите – опасности дебнат устройството, съхранило ценни ви снимки, пароли и контакти.

Как да опазите телефона си и ценната си информация на плажа?

Ежедневните грешки, с които съсипваме телефона си

Смартфонът отдавна се превърна в необходимост и неизменна част от ежедневието ни. Но въпреки факта, че той все още е сравнително скъпо ...

1.  Най-ценната информация, телефони и контакти имайте записани и по добрия стар начин – на тефтер у дома. Дори да загубите телефона си или да се случи нещо неприятно с устройството, това ще ви гарантира, че ще няма да се разделите с ценната информация.

2.  Настройте отключване с пръстов отпечатък. Това ще ви гарантира, че ако загубите телефона си или ако бъде откраднат, никой няма да има достъп до кадрите и паролите в устройството ви.

3.  Закупете водоустойчив предпазен калъф и дръжте телефона в него на плажа. Пропуснете кадрите във водата. Вероятността да го изпуснете или да го залее вълна е голяма и кадърът не си заслужава риска. Устройството може да бъде намокрено и на брега – мокър бански, воден пистолет, бутилката с минерална вода могат да се окажат проблема за телефона ви. Съхранявайте го в калъфи, водоустойчив несесер и в чантата.

4. Пазете телефона си от слънцето. Да оставите телефона си върху хавлията под въздействието на жаркото слънце, е опасно. Може да прегрее и дори съществува риск от самозапалване. Дръжте телефона на сянка и на възможно най-хладното място в плажната ви чанта. Ако усетите, че започва да пари, изключете го незабавно.

Никога не дръжте смартфона си на тези места! Опасно е за здравето!

В днешно време изглежда, че на практика никой не мърда никъде без мобилния си телефон. Учените, обаче, твърдят, че има много места, на ...

5.  Пясъкът също може да се окаже проблем за смартфона ви. И в този случай качественият калъф помага. Все пак бъдете и внимателни, когато боравите с него. Не го оставяйте върху хавлията и го пазете от изпускане в пясъка.

6. Джебчиите дебнат на плажа. Те наблюдават къде оставяте вещите си, носите ли със себе си портмоне и скъп телефон, допускате ли да бъдат без наблюдение, когато влизате във водата. За да избегнете кражба, оставете някого от компанията до хавлиите, когато се къпете в морето или се отправяте към близкото капанче. Ако това е невъзможно, помолете съседите по хавлия да наглеждат багажа ви.

Други възможни хитри решения, които да спасят телефона ви:

  • Оставете скъпия телефон в хотела, вземете евтина стара слушалка за плажа.
  • Намерете хитър начин да скриете телефона си. Старата кутия от плажно мляко е идеално скривалище. Освен ако крадецът не забележи, че прибирате там устройството, никой не би я откраднал, дори да я оставите върху хавлията си.
  • Активирайте всички опции за откриване на телефона, за да ги използвате в случай на загубване или кражба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-разтърсващата притча за прошката
Най-разтърсващата притча за прошката

Живял един човек. Животът му бил обикновен, като на всички хора – в него имало и хубаво, и лошо. Дошъл последният му час и човекът напуснал...