Как да определите пола на детето

34062
Как да определите пола на детето
Снимка: iStock

Какво щастие е да знаеш, че скоро ще се появи частичка от огромното светло чувство, което обедини двамата души в желанието да станат родители. Какво по-красиво от това чувство на голяма любов към неродения малък човек. Всяка мама и татко със затаен дъх наблюдават как се развива плодът, как бебето бута с крачета и как расте в коремчето на майката.

Какво име да дадат на детето и кое легло да изберат, бъдещите родители задават различни въпроси, но първият от тях е кой ще стане третият член на семейството. „Кого чакате?“ Може би най-често задаваният въпрос към бременните жени. Но как да разберете отговора на този въпрос в кратък период на бременност?

7 мита за бременността, на които трябва да спрете да вярвате!

Кафе, месо, котки - наистина ли е необходимо да се откажете от всичко това? Не можете да подстригвате косата си, не можете да плетете ...

Как да определите пола на детето

Има много начини, техники, да определите бъдещия пол на детето. Разбира се, най-надеждният метод да разберете кой ще се роди - момче или момиче е да изчакате посещението на ултразвук. Ако, обаче нямате търпение да получите отговор точно сега, може да потърсите отговор и в народните поверия или да изчислите въз основа на датата на зачеване.

Народни поличби

Всяка нация има свои собствени признаци как да определи пола на очакваното дете. Повечето от тях се предават от поколение на поколение. Най-често вероятността действителният пол да съвпадне с прогнозирания е доста относителна. Има, обаче редица нюанси, които уж показват пола на детето.

Смята се, че ако майката е много харесва и хапва сладко, промените в настроението й станат често явление, то тогава най-вероятно тя ще роди момиче.

Котки и бременност: Какво трябва да знаят бъдещите майки?

Има хиляди семейства, в които котки и бременни жени живеят рамо до рамо без никакъв риск за здравето на майката и бебето. Но все пак им...

Има поверие, че майката дава на бъдещата си дъщеря своята красота. Това мнение определи редица признаци, според които се очаква момиче.

По правило повечето народни знаци, които дават надежда да се разбере пола на детето, са взаимозаменяеми. Така че, ако бъдещата майка каже, че бременността й подхожда, се смята, че ще има момче.

Смята се, че ако на „мама“ все й се хапват кисели и солени храни, то ще се роди момче.

Предполага се, че синът провокира токсикоза, чести главоболия, увиснал и изпъкнал корем, увеличена дясна гърда.

Ако всички изброени „симптоми“ точно отговарят на изброените по-горе, може да се предположи, че семейството очаква момче. В случай, че са точно обратните, то предполага се полът на бебето да е момиче.

8 начина да увеличите шансовете за здравословна бременност

Не всички двойки успяват да заченат дете от първия път. Често бъдещите родители се консултират с лекари дълго време и преминават множес...

Науката на помощ

Възможно е, да се определи принадлежността на детето, не само, чрез наблюдение, но и да се изчисли, като се знае приблизителната дата на зачеването. Противно на всички предположения, полът на детето практически не зависи от жената. Носителят на решаващите X и Y хромозоми е мъжът и от това коя от тях достига до женската X хромозома, зависи бъдещият пол на бебето. Така сливането на две Х хромозоми означава, че ще се роди момиче. Ако X и Y се срещнат, тогава бъдещият пол на детето е мъжки. Разбира се, не е възможно да се разбере кои хромозоми са се срещнали, но може да се предположи, знаейки периода на тяхната активност. Зачеването на момче е най-възможно по време на периода на овулация, тъй като сперматозоидите носители на XY хромозома са доста подвижни, но за разлика от по-упоритите с X хромозома, те не живеят дълго в женския генитален тракт.

Всъщност няма признаци, които да определят пола на бебето със 100% гаранция. Но не може да се отрече факта, че народните поличби се базират на наблюдения натрупвани за повече от едно и две поколения.

В заключение:

В крайна сметка, не е толкова важно, какъв ще бъде полът на детето. Тук водещото е бебето да се роди навреме, да расте здраво и да радва родителите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com