Как да освободим място у дома, съхранявайки вещи на неочаквани места

3944
Как да освободим място у дома, съхранявайки вещи на неочаквани места
Снимка: iStock

Малките жилища са по-изгодни, поддържат се по-лесно, грижата за тях, отоплението, обзавеждането са значително по-евтини и изглеждат много чаровно, но има едно основно неудобство – дори да са населявани от едно семейство, няма място за съхранение на вещите. За да успеете да съхраните вещите си максимално сигурно и да освободите място в малкия дом, нуждаете се от нестандартни решения за съхранение. Обикновените шкафове не вършат работа, тъй като заемат много място и не изглежда добре да напълните стаите си с тях. Ето няколко нестандартни и уникални решения, които са не само красиви и удобни, но и пестят много място, без да е нужно да слагате шкафове.

1. Мястото под стълбите е уникално скривалище за книгите ви, кутии с вещи и всичко, което не използвате ежедневно. Ако са книги и ги подредите правилно, може да получите и уникална визия, която впечатлява. Друг вид употреба на мястото под вътрешното стълбище включва инсталиране на вградени шкафове. Те са невидими, с цвета на стените ви, но прибират изключително много вещи.

5 знака, които показват, че ПРИТЕЖАВАТЕ твърде много вещи у дома

Всеки ден подреждате вкъщи, но ви се струва все така разхвърляно и мръсно? Замисляли ли сте се, че това може да се дължи на многото вещ...

2. Етажерките в банята не са излишна украса. Ако са достатъчно далеч от душа или сте с душ кабина, те могат да поберат много от козметичните ви продукти и така да освободите място в спалнята.

3. Голямата спалня означава голямо празно пространство под нея. Там може да съхранявате всичко, което ви хрумне – в кашони, кутии, кошове – според избора ви.

4. Табуретките с място за съхранение на вещи са чудесно решение. Горната част – седалката – при тях се маха бързо и лесно и вътрешността им е удобно място за много вещи.

5. Допълнителни рафтове на гардероба могат да организират по-добре пространството и да съхраните в него почти двойно повече дрехи, отколкото сте предполагали. Закачалки може да монтирате и от вътрешната страна на вратичките за вратовръзки и колани или джобчета за бельото ви. Спестява много място и премахва необходимостта от отделен шкаф за бельо.

В никакъв случай не съхранявайте ТЕЗИ неща под спалнята

Ако спалнята или леглото ви може да се вдига, вероятно има място за съхранение на багаж или други вещи. Може би се чудите какво да слож...

6. Избирайте мебели, които имат поне две функции – примерно диван, които има място за съхранение или пейка в антрето, която е и шкаф за обувки. Така ще спестите много от пространството.

7. За прибиране на вещите, без да са нужни шкафове, ще ви помогнат и ратанови кошове и кошници. Подредени една върху друга или една до друга, те изглеждат като модерна част от интериора и същевременно пестят място и прибират вещите ви.

8. Пейка с място за съхранение на балкона също ще съхрани вещи, които не използвате редовно или са по-устойчиви.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...