Как да пием без да имаме махмурлук?

5724
Как да пием без да имаме махмурлук?
Снимка: Pixabay.com

Нека си го кажем направо - всеки път когато ни удари зверски махмурлук си обещаваме, че няма да пием повече. И така до следващия път, в който изпаднем в същата ситуация. България е една от страните, в която хората обичат да си пийват, а ракията и салатата са превърнати във вечна класика. Все пак е добре да не ни боли глава на другия ден, нали? В тази статия ще дадем някои ценни съвети за това как да пием без да имаме махмурлук на следващия ден. 

1) Пийте качествен алкохол 

На първо място е важно да пиете качествен алкохол. Когато едно питие е на добра марка, то гаранцията за качеството идва с името. Ако пиете бира или вино може да търсите такива, които имат знак за уникален географски продукт. Това означава, че се правят само в местния регион и никъде другаде по света. Ако мислите, че не може да имате доверие на заведението, което посещавате, то пийте нещо затворено - бирата е добра идея, например. 

2) Не смесвайте видовете алкохол

Златно правило номер две. Ако сте решили, че днес ще пиете джин - пийте джин. Всякакви комбинации между видовете алкохол завършват с главоболие и ужасен махмурлук. Повечето хора така или иначе имат предпочитано питие и за тях е лесно да се придържат към него. Разбира се, тук основен риск са коктейлите, в които алкохолът вече е смесен. Там внимавайте с бройката. 

3) Хидратирайте се

Винаги е добре да пиете вода докато запивате някъде. Алкохолът дехидратира тялото, а безалкохолните, които пиете заедно с него не помагат особено. Винаги е добре да имате една бутилка вода, от която да пиете периодично. Така ще сте хидратирани и на следващия ден последиците от махмурлука няма да са чак толкова зле. 

4) Нахранете се добре 

Това е в случаите, в които отивате на бар или дискотека, тоест няма да има възможност да хапнете там. Погрижете се за това да сте сити. Това ще се отрази добре на тялото ви. Доста по-бързо и по-лесно ще се напиете на гладен стомах. Няма смисъл да си го причинявате. 

5) Замезвайте с нещо по-мазно 

Като цяло мазната храна се отразява по-добре на стомаха когато пиете. Неслучайно преди състезанията под надпиване почти всички участващи вземат лъжица олио. Чипсът, пържените картофи и други подобни неща не са идеално здравословни, но могат да са добър приятел в битката с махмурлука. 

Това са нашите пет съвета за това как да пием с намален ефект на махмурлука. Е, ако решите да изпивате една каса с водка едва ли ще сработят, но ако всички, които си знаят мярката ги следват, то не би следвало да имат проблеми. А кои са вашите съвети за избягване на махмурлука? Споделете с нас в коментарите. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно