Как да почистите пералнята с лимон - колко ви трябва и къде да налеете

40391
Как да почистите пералнята с лимон - колко ви трябва и къде да налеете
Снимка: iStock/Guliver

В последните няколко седмици непрекъснато се мъчите да установите откъде идва неприятната миризма в дома ви и все достигате до пералнята. Не! Не се лъжете. Напълно възможно е тя да излъчва зловонна миризма, ако не сте я почиствали отдавна. Не си мислете, че след като постоянно има вода и перилни препарати в нея, всичко е идеално чисто и стерилно. Напротив, точно постоянната влага води до редица неприятни проблеми.

Дори и най-скъпите и качествени перални машини се нуждаят от редовни грижи и почистване през годините. За целта не е нужно да купувате някакви специални или скъпи препарати.

Сред домакините в такива случаи лимонената киселина е най-популярна. Но понякога възникват логични въпроси: каква е дозата и къде е по-добре да сложите от киселината, за да има реален ефект.

Как правилно да се грижим за пералнята

Интензивното използване на пералната машина може да доведе до повреда в даден момент. Ето защо си струва да знаете как да се защитите о...

Количеството лимонена киселина за почистването на пералната машина обикновено се изчислява на база това колко е зареден уредът и колко замърсен е той.

На устройство, което може да изпере 3-4 кг пране, обикновено се слагат 60 г лимонена киселина. Това е около 4 супени лъжици.

Изсипете киселината в дозатора за перилен препарат и след това смело стартирайте цикъла на пране при висока температура, който включва изплакване на памучни тъкани.

Майсторите посочват, че повторното почистване трябва да се извършва не по-рано от 2-3 месеца работа на машината. Дори и да се е образувало някакво наслояване на нечистотии.

5 лесни начина да почистим пералнята

Почистването на пералнята е също толкова необходимо, колкото и редовната поддръжка на други домакински уреди. В резултат на това пералн...

За най-добър ефект експертите препоръчват добавяне на агенти за разтваряне на котлен камък към барабана. Препоръчително е да добавите белина в съотношение 1 към 1 с вода.

В този случай филтърът няма да се налага да се почиства, но за известно време ще остане характерната миризма.

Не си мислете, че това е просто каприз на старателна домакиня. Освен неприятната миризма от пералнята, има и други грозни последици. Прането придобива някакъв неопределен мътен цвят, да не говорим какво се случва с бялото. Въпреки скъпия перилен препарат и омекотител, всичко извадено от машината има неприятна миризма.

Това напълно обезсмисля пускането на пералнята. Така ще развалите бързо и машината. За да сте наистина с изрядно пране и здрава перална машина, полагайте грижи за нея поне веднъж на 2-3 месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е разликата между таранка и каракуда?

Да си нямате работа с тях: Топ 4 на най-зли зодии

10 неща, които не трябва да се хвърлят в тоалетната

Ефективни начини да изгоните досадните гълъби от балкона

Сервизи за хранене: Превърнете красиво подредената си маса в акцент на интериора

5 неща, които ръцете разкриват за здравето ни

Тази зърнена култура е богат източник на мощни хранителни вещества

5 грешки при домашното боядисване на коса и как да ги избегнете

8 диетични храни, които предизвикват преяждане

Как да се предпазите от мълнии: Не носете чадър, не говорете по телефона

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com