Как да подобрим паметта за една седмица: 5 съвета за подсилване на мозъка

8860
Как да подобрим паметта за една седмица: 5 съвета за подсилване на мозъка
Снимка: iStock

Паметта е нещо, без което никой човек не може да живее нормално. Добрата памет е необходима не само на работа, но и в ежедневните дела. Няколко прости съвета и техники ще ви помогнат да я подобрите.

1. Учете стихове

Това е добър начин, който без съмнение ще подобри паметта ви. Според проучванията резултатите ще бъдат видими след седмица или десет дни. Започнете да учите поезия веднага. Желателно е това да са най-сложните стихове на автори, които не харесвате или не познавате. Това ще затрудни помненето.

Как да подобрите паметта си: 6 прости упражнения

2.  Свирете на музикални инструменти

Запомнянето на информация е многолик процес, който коства доста енергия и ресурси от мозъка. За да могат двете полукълба да работят заедно, а не в дисонанс, както се случва след силна умора, свирете на музикален инструмент. Трябва да го правите всеки ден. Ако не знаете как, научете се. Благодарение на това се увеличват невронните връзки.

Ако нямате време, желание или възможност да свирите или да се научите да свирите на инструмент, тогава просто слушайте музика. Тя не трябва да съдържа думи и трябва да е възможно най-спокойна. Представете си, докато слушате, какво е било в главата на автора, когато го е създавал.

3.  Качествен сън

Нищо не подобрява паметта така, както правилният и здрав сън. Ако заспивате случайно, точно както се събуждате, и качеството на съня не е никак добро, тогава не се изненадвайте, че паметта ви не работи по някакъв начин правилно, дори периодично да се проваля. След като започнете да спите достатъчно и да спите спокойно, без да се събуждате, паметта ви ще спре да ви изневерява. Според проучвания, след започване на режим, трябва да отнеме 5 до 10 дни, за да започнете да виждате резултати. Вашите чакри ще се отварят, особено горните чакри, които отговарят за креативността, паметта, скоростта на мислене.

Храните, които ще подобрят паметта и ще възстановят мозъчната функция

4.  Учете чужди езици

Чуждите езици и по-специално общуването с чужденци развива паметта. Нови думи, нов опит - всичко това действа добре на мозъка, върху укрепването и развитието на нови невронни връзки. Хората, които постоянно практикуват учене на нови езици или просто учат нови думи, имат по-силни спомени. Ако започнете да учите език от днес или да общувате с чужденци по-често, като знаете поне малко по-различен език, тогава след седмица и половина ще можете да забележите положителни резултати под формата на по-ефективна памет.

5.  Играйте игри на ума

Играта на асоциации развива много добре паметта, където трябва да покажете думи или да опишете нещо без думи от същия корен. Той също така включва игри като шах или дама. Ако някое от изброените по-горе ви харесва, опитайте се да го правите възможно най-често. Такива игри развиват паметта и подобряват мисленето като цяло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньора им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com