Как да познаете дали човекът срещу вас има слаб характер?

17568
Как да познаете дали човекът срещу вас има слаб характер?
Снимка: iStock/Guliver

Характерът на даден човек се определят генетически и в по-малка степен – от възпитанието, получавано в детска и тийнейджърска възраст. В един свят на остра конкуренция като че ли не остава място за сантиментални, добронамерени личности, които прекалено трудно да се приспособяват към едно комерсиализирано общество. При това положение, ако подхождате подчертано благонамерено и всеотдайно към околните, то е много вероятно мнозинството от тях възприемат такова поведение за даденост и да ви използват безмилостно за своя лична изгода, без дори самите вие да осъзнавате пряката вреда за вас. В тази връзка, определете дали сте от този тип хора, ако имате следните специфики в поведението.

Първо, не сте в състояние да отказвате помощ дори на тези, за които подозирате, че не се нуждаят от нея; казвате „да“ на всеки „молител“, само и само да не се чувства той нещатен. Така, нерядко се оказва, че от вашата готовност да помагате безкористно страда вашата изтънчена чувственост. 

Тези 6 зодии имат твърде сложен характер

Второ, мислите преди всичко за другите и после за себе си. За съжаление, това, по правило, не се оценява по достойнство от околните, които преследвайки собственото си благополучие, дори престанат да ви забелязват. Несъмнено това ще ви обиди и ще се чувствате нещастни, така че живейте си живота, угаждайте си и – най-важното – обичайте се!

Трето, не споделяте мислите си с околните, прикривате истинските си чувства, за да не нанесете неволно обида на някого, дори ако той е от категорията „лоши хора“ и би следвало без колебание да кажете какво мислите за него и поведението му. С това си поведение обаче, систематично се обезличавате до степен да не представлявате интерес за околните, които просто ще престанат да ви забелязват.

Четвърто, позволявайте да се „качват на главата“ ви, не се пазите, когато се стремят да навлизат в личното ви пространство, трудно ви е да дръжте хората на разстояние от вашия „вътрешен“ свят.

9 сигурни знака, че човекът пред вас е с много силен характер

Пето, сипете постоянно извинения дори в случаи, когато нямате вина, като така се поставяте в ролята на „изкупителна жертва“ и ще бъдете натопявани да отговаряте за провиненията на други, което ще пречи на професионалната ви кариера. Запазете извиненията си само ако сте убедени, че грешката е по ваша вина.

Шесто, не опонирате при спорове дори ако сте напълно убедени, че вашата теза е безапелационна – страхувате се, че това може да доведе до разправии или загуба на приятелство, но така ще загубите своята идентичност!

Седмо, не сте в състояние да отказвате вече приети покани за участвате в събития, които не ви интересуват – считате веднъж дадената дума за неотменна, страхувайки се да не ви отхвърли социума. Такива компромиси със себе си са обаче вредни преди всичко за психическото ви здраве!

Осмо, потискате емоциите си, непоказвайки яда или гнева си пред околните, а го изливате насаме у дома си, хвърляйки и чупейки предмет – и всичко това, за да не накърните нечии приятелски чувства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Ето защо трябва да съхранявате фолиото за храна в хладилника, а не в шкаф

Как се пише: сарма или сърма?

Ветеринар обясни защо котките всъщност спят толкова много

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com