Как да превърнем неприятния СТУД в наш приятел

2745
Как да превърнем неприятния СТУД в наш приятел
Снимка: https://pixabay.com

Месеците, през които преминаваме в момента, ни засипват със студено време, сняг, валежи и т.н. Появяват се различните сезонни грипове и настинки и обикновено голяма част от населението се разболява през този период заради ниските температури. Пневмониите, травмите от натъртване и счупване, инфарките също зачестяват по това време, сочат статистиките. Но можем ли да намалим риска от тези последици? Разбира се, всички те зависят от това по какъв начин се грижим за себе си, затова е добре да вземем пример от нашите прадеди и да си спомним техните съвети:

Съветите на баба за грижа през зимата

КРАЙ на студените ръце и крака!

Несъмнено през зимните месеци, когато температурите падат, усещаме пръстите на ръцете и краката си по-сковани и студени от обичайно. Им...

С напредването на възрастта осъзнаваме колко са били важни бабините съвети, когато сме били деца. Простички неща като носенето на шал и ръкавици, шапка и топли обувки могат да ни спасят от суровата настинка. Ако пък искаме да се подсигурим и похлъзгавите терени, е добре да изберем ниски обувки с релефна подметка, за да се нараним изненадващо особено по стълбите.
Добре е да отделяте и малко време от деня, за да проветрите стаята си и тя да се изпълни с чист и свеж въздух.

Лекарски съвети за студените дни

Освен съветите на баба, е добре да се вслушваме и в думите на специалистите. При наличието на студова алергия трябва да се избягва излизането навън през най-студените периоди от денонощието, както и да се използва козметика с натурални съставки, щадящи кожата.
Също така е препоръчително да оставите естетичните процедури за по-топлите сезони. Ако прекарвате много време в планината, избягвайте овлажняващите кремове и се запасете със слънцезащита и слънчеви очила, защото много хора изгарят сериозно. 
За походи в планината е добре да си направите и планинска застраховка, защото природата е неконтролируема и непредвидима. Заредете се с най-необходимите лекарства за този период, тъй като отново не се знае по какъв начин ще реагира тялото ви на студовете.
И все пак, препоръчително е да излизате за кратки разходки в парка през зимния период, защото това ще помогне за редуциране на стреса, ще снабдим организма си с чист въздух и ще се заредим с енергия и настроение. Не гледайте негативно на зимата, колкото и опасности да крие тя. Както виждате, с правилните мерки студът не само няма да ни попречи, но и дори може да ни стане любимият приятел. Правете всичко с мярка, обличайте се и се грижете за здравето и кожата си. Така ще се предпазите от всички гореспоменати последици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com