Как да прикрием белите коси, без да използваме боя за коса

19795
Как да прикрием белите коси, без да използваме боя за коса
Снимка: iStock/Guliver

Белите коси са доста често срещано неудобство при повечето хора. Не всяка жена обаче е склона да се боядисва и да уврежда още повече косата си. Ако и вие сте сред тези жени, които не виждат как могат по естествен начин да запазят косата с цвета ѝ, то в следващите редове ще споделим с вас няколко природни продукта, които да заместят боите.

Кафе

То има много тъмен цвят и когато е силно, може да оцвети косата ви. Сварете 200 грама в 500 мл вода. Изчакайте да изстине и нанесете на косата си. След това я увийте в шапка за душ и така стойте поне 2 часа. Изплакнете и измийте с шампоан, както обикновено. След като изсъхне ще бъдете доволни от резултата.

Черен чай

Технологията е подобна на кафето. Отново сварявате чай в 500 мл. вода. След като изстине го нанасяте на косата си. Увивате с кърпа или шапка за баня и чакате поне 2 часа. След това измийте косата си, както обикновено. Можете да добавите балсам, за да усилите ефекта му и да подхраните корените.  

Орех

Всеки, който е вадил орех от черупката му, знае как ръцете се оцветяват. Ето затова те могат да са ви от полза при кестеняв естествен цвят.

Откриха ген на бялата коса

Учените за първи път са открили ген, който е отговорен за появата на бели коси. Специалистите са открили също множество гени, отговорни...

Сверете черупките във вода, като ако са повече, това е по-добре. След като сместа се охлади, нанесете на косата. Увийте и я изчакайте поне 1-2 часа. След това измийте косата си по обичайния начин. Хубаво е да направите маска след боядисването, за да бъде косата по-мека и лъскава.

Къна

Къната е безвредна за косата и е най-използваната алтернатива за боядисване. За да я използвате, трябва да я пресеете добре. След това смесете с индиго цвят по избор. Недопустимо е да има бучки или цветовете да не са смесени добре.

Сместа се приготвя с 200 мл вода и 12 часа преди употреба. Ако не можете да чакате, то може да я оставите на 35 градуса за 2 часа. След това я нанесете на косата и завийте. След един час проверете и ако не сте доволни, изчакайте още един. След това измийте косата, както обикновено.

Както и боите за коси, така и тези естествени методи избледняват с времето и ще трябва да ги повторите отново, за да можете да се радвате на естествения си цвят. Все пак е по-добре да използвате тези средства, тъй като не съдържат химикали, а и косата ще подобри вида си, което ще усетите още с първото нанасяне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да научим кучето да стои само?

Опасно ли е говоренето насън?

Тези зодии удрят джакпота в края на май: Очакват ги големи финансови печалби

Доматеният сок - предимства и недостатъци за здравето

8 съвета как да ядем по-малко и да не гладуваме

Знаете ли колко е дълга река Дунав

Знаете ли колко е висока Статуята на свободата в Ню Йорк

Редно ли е да приключим любовна връзка по телефона?

Вредно ли е за здравето да направите косата си руса?

Знаете ли колко е висока Айфеловата кула

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com