Как да разберем, когато домашният любимец е тъжен

3021
Как да разберем, когато домашният любимец е тъжен
Снимка: Michael Siebert / Pixabay

Домашните ни любимци, както и всички останали животни си приличат по много неща с нас хората. В техния живот също има моменти на радост и тъга, те също обичат, страдат и боледуват и понякога са тъжни. Ние обаче, рядко обръщаме внимание на тези техни състояния, смятайки че за тях е достатъчно да бъдат разходени и нахранени. Истината обаче е, че и те като нас имат нужда от обич, от внимание и от грижи. Как да разберем това?

Липсата на интерес към игрите, е явен знак, че нещо не е наред. Ако вашето куче или коте е по-малко активно от обичайното, не се закача с вас или бърза да се прибере вкъщи след разходка, , то явно за това има някаква причина. Друг признак, че са тъжни е и когато прибират опашка между задните си крака, свиват се под масата и дори се крият под леглото и никой и нищо не може да ги изкара оттам. Всички тези неща, може да са ясен знак, че имат някакъв проблем и има нужда от усамотение.

3 убедителни причини да си вземете домашен любимец още утре

Голяма част от хората днес искат да си имат домашен любимец, но не са сигурни дали биха могли да са достатъчно добри стопани. Други пък...

Случвало ли ви се е, домашният ви любимец да скимти или да вие без да има някаква причина? Да, случва се много често и това е в случаите, когато е тъжен и търси вашето внимание. В такъв момент е добре да отделите време за него, да го погалите, да го гушнете, да си поиграете заедно. След това неминуемо ще забележите положителната промяна в настоението му и скимтенето и воя ще отминат.

Липсата на апетит и пиенето на по-малко вода, са повод за притеснение, защото това може да е знак, че вашето куче или коте са в депресия. Много рядко се случва при такива състояния да имат повече апетит и да преяждат.

Освен да се крият с подвита опашка, признак на това, че са тъжни и имат нужда от внимание е и това да започнат да правят бели, да съборят саксията, да крият залци храна в ъглите на дивана, да сдъфкат някоя обувка или пантоф. Правят го, защото им е скучно и защото са ядосани, че не им обръщате внимание.

Изхождането вкъщи, при наличието на котешка тоалетна при котките или след дългата разходка при кучетата, не е само признак на отмъщение от тяхна страна. Това може и да е знак, че са тъжни и прсто търсят вашето внимание.

Какъв домашен любимец да изберем?

Котка или куче: вечният въпрос. За кого е по-лесно да се грижим и коя животинка ще е по-гальовна, мила и по-добра? Вижте какво тря...

Ето защо ви съветваме да обръщате внимание и на най-малките промени в настроението им и да се грижите добре за тях, защото те са най-добрите и най- верните ви приятели и ви обичат безусловно през целия си живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com