Как да разпознаем изневеряващата жена

35917
Как да разпознаем изневеряващата жена

Мъжът може да определи склонността на жената към изневяра, стига да погледне нейната снимка. Това твърдят психолози от Западна Австралия след експеримент, проведен с няколко десетки мъже. Резултатите са публикувани в сп. PLoS One.

На участниците в изследването били показани снимките на 34 жени без никаква допълнителна информация. Изображенията били представени в двойки – една от жените на снимките никога не била изневерявала, докато другата поне два пъти в миналото кръшкала на партньора си.

И така, ето ги причините за изневярата

Макар че причините за изневярата са дълбоко индивидуални и зависят от жизнените обстоятелства на хората, американският социолог Пепър Ш...

В 59% от случаите доброволците само след няколко мига успешно идентифицирали "ненадеждните" представителки на нежния пол.

Според ръководителя на експеримента Саманта Левърс способността да предсказват потенциалната невярност на партньорката очевидно се е развивала еволюционно у мъжете.

"За първи път се сблъскваме с това, че мъжките съждения за вярност, направени само по снимка, се оказват истина. Преди подобни възможности са били откривани само при някои жени. Особено невероятно е това, че участниците в изследването успяха да направят верния извод само след кратък поглед върху снимката", казва Лейвърс.

Работата на механизма, помагащ на мъжете да разпознаят склонността на жените към изневяра, тепърва предстои да се изясни от учените. В редица предишни изследвания станало ясно например, че "сигнал за вярност" може да са привлекателността, структурата на веждите и долната част на лицето.

Изневярата днес не се счита за грях. Вижте защо...

Изразът: "Те ти, булка, Спасовден!" идва от народния обичай за лекуване на безплодие Според народните вярвания изневярата в нощта срещ...

Експерименти в тази област са правени и от психолозите на Нюйоркския университет. Те открили, че човешкият мозък е способен да определи честния човек само за 33 милисекунди.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com