Как да се научите да се обличате подходящо и без да прекалявате?

5528
Как да се научите да се обличате подходящо и без да прекалявате?
Снимка: iStock

Уместността е един от основните компоненти на безупречния стил. Говорим за правилата на приличието и защо понякога умишлено се забравя.

Кое е прекаленото обличане

Прекомерното обличане (от английски over - „над“, dress - „да се обличаш“) е ситуация, в която човек е облечен твърде много или всъщност надхвърля очакваното. Разбира се, можете да дойдете в офиса с бална рокля, но освен, че ще изглежда изключително странно, това отново ще доведе до излишно обличане.

Същото се случва и със знаменитостите, когато, отивайки на събитие, не вземат предвид вида на събитието. И те носят, например, вечерна рокля от категорията „тежък лукс“, висящи обеци и високи токчета на музикален фестивал, който се провежда през деня и чийто формат е определен като „танцуващи на плажа“.

Никога не допускайте тези модни грешки и ще изглеждате винаги стилно, където и да се намирате

От прекаленото обличане до уместност

Ако знаете как да се обличате подходящо, значи се обличате стилно. Всеки дизайнер, моден инфлуенсър или просто човек, който следва тенденциите, ще се съгласи с тази формула. И прекаленото обличане, както вероятно се досещате, не се комбинира с уместност.

За съжаление няма универсален съвет по този въпрос.

Ето няколко полезни препоръки:

• Дрескодът е всичко. Ако събитието има дрескод, не забравяйте да го спазвате. Ако имате дрескод в офиса си, не се опитвайте да надминете колегите си в елегантното обличане и рискувате да бъдете глобени (някои компании решават проблема по този начин). Е, запомнете прости истини като „за разходка в небрежен стил“ и „за гост на сватба - във всичко друго, но не и в бяла рокля“.

• Класиката никога няма да ви разочарова. Не знаете какво да облечете за този или онзи повод? Класическият костюм ще ви спаси. С пола или панталон, зависи в какво се чувствате по-удобно. Вечерта или на бизнес среща го допълнете с обувки на ток, а за по-спокойни случаи - мокасини или балетки .

5 пролетни модни тенденции за април и май, с които ще сте оригинални

• Основният гардероб (и основните нюанси) идва на помощ. Друг начин да не сгрешите дори там, където шансовете са големи, е да заложите на основните елементи в гардероба си и основните нюанси. Можете ли да си представите събитие, на което бяла риза и прави дънки не биха били подходящи? Това също е трудно за нас. Защото, ако имате правилната прическа, грим и обувки, можете да носите такава визия както на училище, така и на светско събитие.

Недостатъчно обличане: да или не

„Ако има прекалено обличане, значи има и недостатъчно обличане“, ще каже някой. И, трябва да се каже, той ще бъде абсолютно прав.

Може би знаете, че underdress се превежда от английски като „бельо“. Само в този случай думата има малко по-различно значение: те говорят за долно обличане, когато визията на госта не достига статуса на събитието. И това може да стане, както при прекомерното обличане, не само случайно, но и нарочно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква опасност ни носи преяждането с яйца

Какво първо да направим при преяждане

Защо китайците се страхуват от слънцето и никога не се пекат?

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com