Как да се отървем от миризмата на вещите втора употреба

5315
Как да се отървем от миризмата на вещите втора употреба

Много от вас имат притеснения, когато купуват дрехи или вещи втора употреба. Миризмата по тях най-често е застояла или пък е силна, тъй като са обработвани с различни препарати и химикали, с които се дезинфекцират дрехите. Така на практика не би трябвало да се притеснявате за хигиената. Все пак, у дома можете и сами да изперете дрехите, за да се отървете от тази натрапчива миризма.

При прането на дрехите е добре да гледате и етикетите на тях. Така ще видите и спецификата на поддръжка на самите тъкани. Твърде вероятно е да липсват такива етикети. В този случай можете да се придържате към добре познати практики, които са изпати във времето и са дали отлични резултати.

Никога не купувайте тези вещи втора ръка

Вещите втора ръка имат редица предимства – спестяват от бюджета, правят скъпите брандове достъпни за хора с по-скромни доходи, по...

Ако сте си купили кожено яке или друга дреха, то знаете, че не можете да го изперете. Опитайте са почистите подплатата, без да мокрите кожата. Самата кожа я почистете с намокрена кърпа в прясно мляко. Така ще я омекотите, премахнете замърсяванията, а когато изсъхне самата кожа ще е мека и приятна на допир. Можете да дадете якето и на химическо чистене, но така ще ви излезе много повече от самата цена на якето. Методът с киселото мляко е подходящ за почистване на всички кожени изделия, дори и мебелите, но и е доста по-достъпен и евтин.

Ако миризмата е силна при кожените изделия, то може да приложите до 3 пъти. Ако пък сте се сдобили с кожен колан, който има текстилни елементи, то можете да използвате тоалетна мляко или мляко за лице – това, което се използва за почистване на грим.

Друга забележка, която трябва да имате на ум е, че в тези магазини много често се продават чисто нови и неупотребявани дрехи и аксесоари. Обикновено те се взимат бързо и трябва да следите зареждането на конкретните магазини, които сте си харесали. Причината е, че просто тези колекции са остарели и големите магазини в моловете не могат да ги продадат.

Поради тази причина те ги дават на магазини за втора употреба. По този начин можете да се сдобиете с хубави дрехи на сравнително ниска цена, което не е за подценяване като възможност. Това важи особено за спортните стоки за ски или преходи. Тези, които са запалени планинари знаят колко скъпо струват хубавите и качествени дрехи. В магазините за втора употреба се намират чудесни панталони, полари и всичко онези необходими за екипировката аксесоари, които като нови струват много по-скъпо от цената, която ще видите в магазините за втора употреба.

6 вещи, които е по-добре да купувате втора употреба

Мнозина смятат купуването на вещи втора употреба като нещо, което правят само финансово затруднените хора. Истината е, че много държави...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com