Какво е значението на белия гълъб?

64581
Какво е значението на белия гълъб?
Снимка: Gerd Altmann / Pixabay

В политиката и религията, на сватби и погребения, белият гълъб се появява и носи различни послания. Ето основните духовни значения, които носи красивата бяла птица.

Какво е духовното значение на белия гълъб?

Малко са птиците, които имат такава силна връзка с духовния свят като гълъба. Той присъства в свещените книги като Библията и Корана. Представен е като посланик между физическото и духовното царство. Присъствието му се асоциира с мир, щастие, любов, истина и изцеление. Символизира надеждата в трудни времена като болест и мъка, а появата му в такива моменти носи утеха и повдига духа.

Какво символизира белият гълъб в любовта?

Откакто свят светува във всички култури и традиции белият гълъб се свързва с чувства като нежност, любов и позитивни емоции. Неслучайно се появява на сватбените тържества. Ако младоженците видят бял гълъб на сватбената си церемония, независимо дали е случайно или нарочно пуснат, те ще имат дълъг семеен живот, изпълнен с любов, надежда, щастие и хармония. 

Знаци от съдбата, че ще ви се случи нещо хубаво

В Християнството гълъбът символизира Светия дух и избрания от Бог посланик между физическото и духовното царство. Господ е създал гълъба толкова бял, за да може да прогонва Сатаната от Земята.
Интересен факт от живота на гълъбите е, че те са моногамни. 

Какво означава, ако видите в дома си бял гълъб?

Въпреки нежния им и невинен вид, гълъбите са диви птици. Когато такава дива птица ви посети, това има специално значение. Случвало ли ви се е да се чувствате тревожни и дебалансирани? Ако да, посещението на гълъба  е опит да ви се повдигне духа и да ви се хармонизира живота. Присъствието на птицата ви свързва отново с по-високото ви духовно ниво и ви спасява от притеснения и тревоги. Когато бял гълъб дойде в дома ви, това означава, че вашият духовен водач (Вселената/Бог/Божествената сила) бди над вас и вие трябва да престанете да се съпротивлявате, а да се предадете на нещата такива каквито са и да ги оставите да се случват. По този начин ще се отворите за пречистване и ново начало.
Често се случва да ви посети бял гълъб в моменти на силна тъга. Ако забележите паднало перо наблизо, това е послание, че вашият ангел ви обича и ви помага в трудностите, през които преминавате. Духът ви води през цялото време.

Знаците на съдбата, които вещаят нещастия

Какво символизира белият гълъб при смъртта?

Какво означава, ако бял гълъб се появи по време на погребение или след него? Това е знак, че близкият ви човек почива в мир и духът му е спокоен. 

Какво означава, ако видите мъртъв бял гълъб?

На духовно ниво смъртта символизира промяната, което означава, че това е знак да се обърнете навътре към себе си, да живеете в тишина и дори да се вслушате във вътрешния си критичен глас. Ако преживявате големи промени в живота си, от които имате нужда, но ги избягвате, белият гълъб ви дава знак, че трябва да направите голяма крачка напред.

Ако се колебаете дали да се преместите в друг град или държава, да се разделите с токсични приятели, да смените работата, да сложите край на нещастен брак, мъртвият бял гълъб е духовното послание, че трябва да предприемете тази крачка напред.  

Какво е духовното значение на гълъба в сънищата?

Ако сънувате бял гълъб е положителен знак. Това е благословия за любов, силно приятелство и личностно израстване. Ако копнеете за вътрешен мир, чистота, ред в живота си, белият гълъб в съня символизира спокойствие на духа. Ако сънувате двойка бели гълъби, ще създадете семейство, ще се радвате на нов член в семейството. Белият гълъб в  съня е пророчество за големи промени в живота ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно