Как да се сдобиете с красиви устни без инжекции или пластични операции?

919
Как да се сдобиете с красиви устни без инжекции или пластични операции?
Снимка: iStock

Красивите, плътни устни, които привличат вниманието с хармоничния си обем, отдавна са се превърнали в мечта на всяко момиче. Но ако природата не ги е наградила с такова? Оказва се, че има само два варианта - инжекционна козметика и пластична хирургия? Не всеки обаче има средства за такива доста скъпи методи. Има и други начини да получите устните на мечтите си.

Момичетата и жените, които избягват инжекциите, знаят, че има специални гланцове за устни, които съдържат ментол, канела, джинджифил и други компоненти, например капсаицин, тоест самото вещество, което е отговорно за лютивостта на чушките. Тези съставки влияят на кръвообращението, подобрявайки го. Кръвта нахлува в устните, което ги прави по-съблазнителни и плътни.

Такива блясъци обаче имат един съществен недостатък: те не задържат желания обем за дълго време. Издържат няколко часа.

Формата на устните разкрива характера

Помпичката и вакуумният масажор също не са дълготрайни продукти. В този случай те говорят за уикенд устни. По правило такива инструменти са добри за бързи селфита.

Фейсбилдингът обещава много интересни неща, включително леко изпомпване на мускулите около устните, което ще увеличи обема. Не всички хора обаче са подходящи за лицева гимнастика. Може да има обратен ефект - да предизвика хипертонус в мускулите, където трябва да са отпуснати. Масажът, особено с използването на лек и мек пилинг, е приятна и полезна процедура, но няма да увеличи много устните.

Можете да третирате устните си със специални серуми, като използвате хардуерни техники. По правило козметиците правят това на други области на лицето, но е възможно да се направи и на устните. Съществува и по-„дълготраен“ метод за неинжекционно увеличаване на устните - подмладяване с помощта на лазерна технология. С помощта на този метод тъканите наистина се възстановяват, бръчките се изглаждат, включително бръчките на горната устна и се възстановява загубеният обем.

Не трябва да очаквате чудо. Но лазерното подмладяване определено връща свежестта и предишната еластичност на устните, правейки ги малко по-плътни и сочни.

Какво казват устните за вашето здраве?

Предимствата на този метод са следните:

  • Сесията продължава максимум 30 минути, но обикновено 15 минути са достатъчни за повечето пациенти;
  • Ефектът от лазера е видим веднага след първия сеанс. Започва метаболитни процеси, стимулирайки, наред с други неща, производството на колаген. Пилингът и бръчките около устата изчезват, устните увеличават обема си и цветът им става по-богат;
  • Сесията за лазерно подмладяване протича безболезнено, тъй като козметиците използват специален крем за такава процедура;
  • Ефектът остава с вас за година или година и половина.

Но може да се нуждаете от няколко посещения, за да затвърдите ефекта. И след това ще трябва да се грижите за устните си 3-4 дни, все още има кратък период на възстановяване след процедурата за лазерно подмладяване.

След лазерно подмладяване може да се образува кора на устните. И в този случай е важно стриктно да следвате всички препоръки и инструкции на козметика: не се опитвайте сами да премахнете кората с ръце или ексфолиращи средства. Трябва постепенно да изчезне от само себе си.

Но ако искате резултат, който ще ви зарадва след първата и единствена сесия, тогава не можете без игли. Филърите и хиалуроновата киселина дават точно такъв ефект, като веднага уголемяват устните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com