Как да се справиш с ревнивия мъж?

5437
Как да се справиш с ревнивия мъж?
Снимка: iStock/Guliver

Когато ревността се появи, а тя се намесва в отношенията на доста двойки, това се явява един от най-сериозните проблеми във връзката. В състояние е да унищожи или поне да помрачи щастието дори и от най-голямата любов.

В случай, че мъжът, в когото си влюбена, се окаже ревнивец, не се заблуждавай – в никакъв случай няма да ти бъде лесно. Но ако си твърдо решена да се обвържеш и дори този човек стане твой мъж - зареди се с търпение и сили, за да се опиташ да се справиш с този голям проблем.

Тези 3 зодии ще ви побъркат от ревност

Ревността е като ръжда в любовта – тръгне ли веднъж, няма спиране, а влиянието й за всяка връзка е пагубно. Това са зодиите, коит...

Като начало трябва да приемеш реалността такава, каквато е. Ще трябва задължително да си отговориш на може би най-важния въпрос – дали можеш да си щастлива, въпреки неговата ревност. В случай, че отговорът ти се окаже отрицателен, добре е да се замислиш тази връзка дали изобщо има някакво бъдеще. В случай обаче, че си склонна да направиш няколко компромиса, тогава нещата може и да се получат.

Едно от нещата, които обезателно трябва да направиш, е да говориш открито за проблема. Безсмислено е да отбягваш темата, а също така имай предвид, че мълчанието ти или пък смяната на темата абсолютно може да се приеме по същия начин, както премълчаването. Поговори с него, без да се притесняваш и поискай да ти се довери. Увери го, че просто няма никакви поводи да проявява ревност. Недей да пропускаш да споделиш също и ужасния начин, по който се чувстваш в момента, когато той те ревнува.

Недей да си играеш игрички. Да си признаем - жените често обичат да бъдат ревнувани. Възприемат го като сигнал, че им се обръща достатъчно внимание и доказателство, че са наистина желани и обичани от мъжа до себе си. Ревността обаче всъщност няма общо с любовта, така че недей да го караш умишлено да ревнува. И въобще не се въодушевявай на сцените му – те не са причина за гордост, а повод за притеснение.

Още нещо, което е добре да направиш, е да определиш правила. За целта поговори с него и си определете правилата, които да прилагате във връзката си. Наистина, не пречи да се появявате заедно на срещи с приятели от противоположния пол например, но все пак си оставете и някакво лично пространство и малко време, за да бъде вашата връзка наистина пълноценна.

Най-ревнивата зодия сред мъжете и жените

Знаете ли кой е най-ревнивият зодиакален знак в хороскопа? Сега можете да разберете колко ревниви са мъжете и жените от няколко зодии и...

Опитай да отвърнеш със същото, като неговото поведение. Ако забележиш, че прекалява, тогава се опитай да се държиш и ти по същия начин като него. В случай, че мъжът до теб ограничава срещите ти с хора, ограничи и ти неговите. Но внимавай - връзката ви не бива да се превръща в игра на надцакване, защото това определено не е път към щастието. Не забравяй, че нямаш за цел да го дразниш, а само да му покажеш колко ужасно и неприятно е недоверието, което демонстрира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...