Как да си направиш идеално селфи?

1058
Как да си направиш идеално селфи?
Снимка: iStock/Guliver

Като се вземе предвид фактът, че социалните мрежи отразяват живота ни до голяма степен, то не трябва да те учудва това, че селфитата са една неизменна част от твоето ежедневие: първо започваш да се гримираш, после ти отнема много време да намериш идеалното място и светлина, избираш ъгъла, показващ те по перфектния начин и накрая решаваш от всичките филтри кой точно да използваш! За съжаление обаче, ако не си успяла правилно да прецениш ъгъла, снимката ти вероятно няма да събере повечко лайкове...

За да не се повтори отново това, препоръчително е да следваш нашите безценни съвети, които биха се погрижили за твоето самочувствие.

Повдигнете брадичката

За да избегнете направата на селфи, което изцяло ще фокусира носа ви, можете да преместите главата си или камерата леко в страни с около 10-15 градуса. Ако искате изрязана челюстна линия, трябва малко да повдигнете брадичката, като по този начин ще я изтласкате пред носа. 

Подчертайте скулите и очите

Ако се наведете напред, ще подчертаете скулите и очите и те ще изглеждат по-големи. Премествайки ушите и носа в една успоредна равнина, ще ги отстраните от фокусната точка и по този начин ще бъдат подчертани бузите, които са в най-голяма близост до камерата. За по-тънък и по-дълъг врат повдигнете главата си и пуснете надолу раменете.

Покажете по-добрата си страна

Идва ли краят на селфито?

Прекалено изкуствени, неестествени, постановъчни. Селфитата ще останат в миналото. или понe това предвиждат психолозите в ново изследва...

Когато към камерата е обърнато цялото ви лице, тогава е голям шансът то да изглежда по-широко. За да не се получи това, покажете профила си, който смятате за по-добър. А ако не можете да решите и се чудите, изберете лявата си страна. От чисто исторически план хората, които са си правели портрети - от класическите картини на времето до скорошните снимки, предпочитат да изложат на показ лявата си страна, тъй като смятат, че това е "най-добрата им страна". И при селфитата не е по-различно.

Погледнете нагоре

Това го предлагат и професионалните фотографи. Фотоапаратът трябва да е поставен над нивото на очите, особено в случаите, когато камерата се намира близо. Заснемане, което е отгоре на 30 (или по-малко) градуса значително ще увеличи привлекателността ви, а със сигурност може да добавите някои килограм в повече, снимайки се отдолу.

Помислете за целта

Селфитата са различни според платформата, където ще бъдат споделени. При сайтовете за запознанства селфитата много често са концентрирани върху човешката външност и привличането на нови приятели. Това е причината да сте запознати по-добре с начините, по които хората възприемат другите в тези приложения, които са в полезрението на вашия интерес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните
Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Някога чудили ли сте се защо някои хора винаги изглеждат стилни, независимо от повода? Вярвате или не, астрологията може да има нещо общо с това. Днес...