Как да спасите джаджите си от жегата?

915
Как да спасите джаджите си от жегата?
Снимка: Dariusz Sankowski / Pixabay

Всички сме свидетели на случаите на запалване на електрически превозни средства или експлоадиране на батериите им заради безмилостната жега, генерирана през лятото. Вашите електронни джаджи за ежедневна употреба също страдат от жегата! Ето няколко лесни начини да ги предпазите от прегряване.

СМАРТФОНИ

Вашите смартфони са податливи на прегряване не само от допълнително зареждане, но и от излагане на пряка слънчева светлина и горещ въздух. Това може да доведе до разширяване на батерията, което в някои случаи предизвиква експлозия на телефона.

Могат да възникнат и проблеми с дисплея. В повечето случаи приложенията спират да функционират и телефонът увисва по време на употреба.

Защита: Ограничете зареждането и поддържайте оптимално ниво от 80% батерия. Уверете се, че телефонът е далеч от пряка слънчева светлина по време на зареждане. Не го дръжте на перваза на прозореца, близо до газов котлон или микровълнова печка.

Разберете какво е смарт телефон

ЛАПТОПИ И ТАБЛЕТИ

С напредването на технологиите тези устройства станаха по-малки и по-леки, което също означава, че работят при по-висока топлинна плътност. Тези джаджи са склонни към прегряване заради високата температура навън.

Защита: Не зареждайте лаптопи, таблети докато батерията не падне до 20%. Не ги използвайте в зони без охлаждане за продължително време. Използвайте стойки за охлаждане на лаптопа, ако лаптопът ви работи по-дълго.

БЕЗЖИЧНИ СЛУШАЛКИ

Повечето производители на слушалки препоръчват 32-42 градуса по Целзий като оптимална температура за правилното функциониране на тези устройства. С повишаване на температурата в много градове, излагането на тези слушалки на пряка слънчева светлина и температура за дълго може да бъде проблем.

Защита: Ограничете употребата на открито през горещите и слънчеви дни. Уверете се, че се охлаждат достатъчно, след като употребата приключи.

Каква е разликата между смартфон и мобилен телефон – предимства и недостатъци

BLUETOOTH тонколони

Високите температури и излагането на слънчева светлина могат да доведат до проблеми, вариращи от топене на пластмасовото или гуменото тяло, разширяване на батерията.

Защита: Ако използвате непрекъснато повече от 2-3 часа при пряко излагане на слънчева светлина, оставете високоговорителите да се охладят за поне един час. Не ги оставяйте в паркирана кола през горещите дни.

СМАРТ ЧАСОВНИЦИ

Ако ще сте навън за дълго време в горещ ден, използвайте аналогов часовник. Максималната температура, която умните часовници могат да издържат, е до 45 градуса по Целзий и то не за дълго. Ако тези устройства прегреят, дисплеят им отказва, приложенията не функционират и в екстремни случаи устройствата се изключват за охлаждане

Защита: Дръжте умните часовници защитени или на сянка, ако сте навън в горещ ден. Не оставяйте часовника да се зарежда в кола през лятото.

Основни правила за защита на вашите джаджи:

- Никога не ги оставяйте в кола, паркирана в жегата

- Дайте на уредите почивка по време на употреба

- Ограничете използването на джаджите на открито в жегата

- Уверете се, че вашите устройства получават достатъчно охлаждане

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои симптоми говорят, че имаме бърз метаболизъм?

Как се пише: не знам или незнам?

Как да проверим гъбите дали са отровни?

Защо в къщата е по-студено, отколкото навън: 5 причини

Кога не трябва да подарявате и да изхвърляте стари вещи?

Преди да сготвите пилето направете това, за да премахнете химията от него

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com