Как да украсим малък балкон - модерни идеи за уютни аранжировки

6832
Как да украсим малък балкон - модерни идеи за уютни аранжировки
Снимка: iStock

Как да превърнем мини балкон в жилищен блок в удобна зона за релакс или очарователна градина? Открийте уникални идеи за декориране на балкон !

Балконът е част от апартамента, който може да се види от улицата ... затова е витрина на вашия дом! Дори на малка площ можете да подредите наистина красиво и функционално пространство!

През топлите месеци балконът може да бъде много важна част от вашия апартамент. Жалко би било да се използва само неговата помощна функция ... 

Когато разполагате с малко пространство, най-разумното нещо което трябва да направите, е да изберете една основна функция за него. Има много възможности. Помислете какво предпочитате - например почивка в балконската градина или уютен кът за четене на книги. Благодарение на това балконът ще изглежда наистина по-хубав и ще бъде удобен за използване.

Зона за отдих на балкона

Не насилвайте комплект градински мебели и фотьойли с големи размери. Ако таванът на балкона го позволява, изберете окачен хамак или седалка от плат. Такова оборудване ще осигури висок комфорт на почивка и ще заема много малко място и няма да задръства пространството.

Бъдете креативни, когато подреждате мини балкон в жилищен block. Заложете на нестандартни решения. Искате ли да пиете кафе на балкона си всяка сутрин? Вместо да поставяте масичка за кафе в пълен размер на крак, потърсете алтернативни опции - табуретки, окачени маси, монтирани на парапета, сгъваеми маси, завинтени към стената или плот, заместващ перваза на прозореца.

Мини балкон в блока като домашна градина

На балкона може да има много повече растения, отколкото традиционните декоративни цветя и коледната елха, извадена след Коледа. Можете да отглеждате различни видове билки върху него и дори да създадете зеленчукова градина, където ще се отглеждат домати и ягоди! Когато избирате растителни видове, не забравяйте да вземете предвид положението на балкона спрямо слънцето и съответно да изберете светли или сенчестолюбиви растителни видове.

Започнете да подреждате балкон, който да имитира градина с подреждането на саксиите. Помислете внимателно за тази стъпка, не прекалявайте с количеството растения на балкона. Също така се уверете, че излишъкът от растения не засенчва стаята, добре осветена от прозореца и балконската врата. Ако имате достатъчно място на пода, можете да изберете големи стоящи кутии или саксия за цъфтящо декоративно дърво.

Опитайте се да използвате пълноценно вертикалните пространства - можете да създадете вертикална градина с саксии, поставени на рафтове за стена или високи стойки. Саксиите, окачени на тавана и тези, окачени на балюстрада, също ще бъдат добро решение.

Спортен кът на балкона

Водите ли активен начин на живот? Мини балконът в блока може да се превърне в спортна зона! Правилно подреденото и декорирано пространство ще бъде чудесно място за поставяне, например, на постелка за йога. На балкона можете да извършвате и други тренировки - например на неподвижен велосипед или крос тренажор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Добавка в солта, която в горещо ястие може да се превърне в отрова

Напукани устни – как лесно можем да се справим с тях?

Жена заведе труп в клон на банка, за да изтегли заем

Чесън, пиле и още 4 продукта, които ще заличат бръчките от лицето ви и кожата ви ще заблести

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com