Как да ускорим метаболизма? 13 съвета, които работят

53091
Как да ускорим метаболизма? 13 съвета, които работят
Снимка: ExplorerBob / Pixabay

Ако искате да останете стройни без диети, оставете настрана любимия си шоколад и помислете как да промените обичайния си начин на живот и да увеличите метаболизма си. За да ускорите метаболизма си, спазвайте трите най-важни правила.

1. Яжте правилно

Не пропускайте закуската!

Уверете се, че получавате достатъчно протеин. Оптималното количество е 35 грама. Опитайте натурално кисело мляко (18 g протеин на порция), печени пуешки гърди (14 g) и орехи (4 g протеин се намират в 7-8 средно големи ядки).

Пийте достатъчно вода

За предпочитане е поне 2 литра на ден. Ако няма достатъчно течности, тялото преработва по-малко калории.

Пребройте калориите

На всеки десет години метаболизмът на жената намалява с 2-3%, с напредването на възрастта. На 25 г. жената се нуждае от между 2000 и 2200 калории, за да поддържа теглото си. На 35 г. тази цифра пада до 2000, а след 50 г. - до 1800.

Преосмислете диетата си

Мнозина са сигурни, че частичното хранене активира метаболизма, но всъщност няма универсална рецепта за всички жени! За някои частичните хранения (5-6 пъти на ден, на малки порции) наистина се оказват ефективни. Но има и такива, които не могат разумно да преценят размера на порцията и ядат твърде много с този подход. В този случай, колкото и активен да е вашият метаболизъм, вие пак ще напълнявате.

Следете нивата на протеина си

Не забравяйте, че трябва да натрупате мускулна маса. Мускулите са един вид електростанция на тялото. За деня за поддържане на активността на един килограм мускули са необходими 12 kcal, а килограм мазнини консумира само 4 калории. Една жена трябва да получава 1,2 g протеин за всеки килограм тегло с храната. Например, ако тежите 72 кг, имате нужда от 86 г протеин дневно. Варено яйце за закуска (6g), салата с риба тон за обяд (16g), 100g нискомаслена извара за следобеден чай (12g), 150g печено пиле за вечеря (52g).

Добавете черен пипер

Пикантни подправки - люти чушки, чесън, куркума (в умерени количества, разбира се) - това са подправки, които ускоряват метаболизма.

2. Движете се повече

Започнете сутринта си с тренировка

Не забравяйте да намерите време за упражнения преди закуска! Упражнението преди хранене може да изгори 20% повече калории. Започнете със силови упражнения (в идеалния случай 15 минути) и след това преминете към кардио (още 20 минути). Именно тази последователност се оказва най-ефективна в борбата с телесните мазнини и спомага за ускоряване на метаболизма.

Разходка в средата на деня

Отидете до най-близката поща или просто направете няколко кръга на паркинга на офиса. Няма нужда да бързате – половинчасова разходка със средна скорост 3-4 км в час ще ви позволи да изгорите 100 калории и ще ви развесели.

Включете кардиото

Как да намалите апетита си

В процеса на отслабване често се изтощаваме със строги диети, силни физически натоварвания и всичко това е придружено от диво чувство н...

Ако правите 20 до 45 минути умерени упражнения пет пъти седмично, дневният ви прием на калории се увеличава със 109 kcal. Тоест ефектът от тренировките се запазва дори в дните, когато не тренирате.

Движете се повече през деня

Ето един прост пример: ако отговаряте на обаждания в продължение на час, докато седите на бюрото си, ще изразходвате 15 kcal. Но ако говорите изправени, тогава харчете вече 100 kcal!

3. Отървете се от стреса

Опитайте с медитация

Ако искате да се избавите от излишните килограми, не допускайте тези грешки!

Ако си поставим за цел да отслабнете, при спазване на някои правила определено ще постигнем желания резултат! Но какво да правим, ...

Тревожността също забавя метаболизма ви, така че ако искате да сте слаби без диети, научете се да облекчавате стреса. Редовното практикуване на йога и медитация ще ви помогне значително да намалите нивата на хормона на стреса и да засилите метаболизма си.

Обградете се с любимите си аромати

Натуралните ароматни масла (иланг-иланг, лавандула, майорана) ще ви помогнат да се успокоите. Нанесете няколко капки масло върху памучен тампон и се насладете на аромата и хармонията.

Лягайте преди 23.00 часа

Липсата на сън може да доведе до няколко неприятни последствия за вашата фигура наведнъж. Първо, ще трябва да компенсирате липсата на енергия с храна. Второ, ще станете по-раздразнителни. И трето, американците са доказали, че тези, които не спят достатъчно, губят тегло поради загубата на мускулна маса, а не на мазнини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com