Как да засадим и отгледаме колонни ябълкови дървета в градината си

5945
Как да засадим и отгледаме колонни ябълкови дървета в градината си
Снимка: agrozona.bg

Всеки иска да има различни и интересни насаждения в градината си. Едно такова и безспорно полезно е колонното ябълково дърво. В следващите редове няма да описваме сортовете, но ще видим кои са предимствата и минусите на това растение като цяло и дали си струва да имате в градината си.

Този вид ябълково дърво има много предимства и в това няма съмнение. То няма корона, съответно не се нуждаете от голямо пространство, за да го отглеждате. Можете да засадите дръвчетата през 1 метър. Прибирането на реколтата също е лесно – не са по-високи от 3 метра. Няма да имате нужда от стълби, машини и други подобни приспособления.

В никакъв случай не яжте ябълка след хранене

Всички обичаме да похапваме освежаваща ябълка по всяко време на деня. Но малцина от нас се замислят дали трябва да я ядат като предясти...

Друга изненада е, че за толкова малко дърво те са наистина много плодородни. Клонките на практика са осеяни с ябълки. Има много разновидности и можете да изберете тези, които са по ваш вкус. Също така, този вид дръвчета започва да дава своя плод много по-рано от другите ябълки.

Ако големите ябълкови дървета дават реколта на 6-7 година, то тези ще дадат на 3-4, което наистина е впечатляващо и страхотно.

Все пак като всяко нещо и тук се изискват грижи. През първата година трябва да следите за броя на цветовете. Не трябва да позволявате узряване и трябва да махате излишните. През втората година е можете да оставите около 8-10 ябълки на едно дърво, през третата малко повече. Постепенно увеличавайте броя през годните, тъй като твърде голямото натоварване на един ствол може да го счупи.

Кореновата система е по-слаба от тази на обикновените ябълкови дървета. Това означава, че трябва редовно да го подхранвате и поливате. В противен случай ябълките ще бъдат малки и може да се унищожат напълно.

Друга интересна подробност е, че горната пъпка на растежа е отворена и през зимата. Тя може да привлече дори гризачи и други вредители, а също така, ако измръзне, няма да се радвате на реколта. Това се отнася за цялото колонно дърво, а не само за отделна част от него.

Закуска от ябълки в микровълнова - как да я приготвим?

Ето една интересна идея за закуска - ябълки в микровълнова. Рецептата е изключително простичка и бърза и е подходяща за хора, които ран...


Безспорно това колонно дърво изисква много грижи и не е за всеки. На практика трябва да живеете там, за да можете да го отглеждате и съхранявате. Все пак, ако имате възможност, можете да си го вземете и да се радвате на вкусни ябълки. Още по-добро би било да си засадите обикновена ябълка, така че да не се притеснявате за сезонните промени и нейния цъфтеж и даване на плод.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 начина за откриване на изневяра

Програмата за пране, която разваля пералнята

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием сок от нар всеки ден?

4 неща, които всяка дама над 40 години трябва да направи

Възможно ли е да сварите картофи за 5 минути?

10 подаръка, които не трябва да се дават на новодомци

Нумеролог разкри как рождените дати на партньорите разкриват задачата на техния съюз

Учени с важно разкритие: Ето защо може да е оглушал Бетховен

Защо не е препоръчително да ядете извара за вечеря?

Какво стои зад мистерията с гробницата на първия китайски император? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com