Как фазите на луната афектират на тялото и ума ни?

21632
Как фазите на луната афектират на тялото и ума ни?
Снимка: iStock/Guliver

Скоро имаше пълнолуние и това беше повод да проверим как фазите на луната засягат нас като хора - физически и психически. При някои тези неща не се усещат, но при други има ярък отпечатък върху ежедневието. 

1. Новолуние

Новолуние

Първата първична фаза на Луната настъпва, когато Земята и Слънцето са от двете страни на Луната, което означава, че Слънцето грее директно от едната страна на Луната, но страната на Луната, обърната към Земята, остава тъмна. По този начин Луната не се вижда от Земята в тази фаза. Понякога в тази фаза може да възникне слънчево затъмнение. 

В духовно отношение Новолунието е свързано с нови стартове. Докато Луната обръща тъмната си страна към нас, ние се чувстваме най-добре, когато се обърнем и навътре. Не се чувствайте зле за отмяна на планове! Новолунието е време за релаксация, така че отделете малко време за себе си по време на тази фаза, за да можете да се захранвате отново. Това е шанс да съберете мислите си далеч от други хора, които биха могли да ви източат. 

2. Изгряващ Полумесец

Веднага щом се види и най-малкото парче на Луната, ние влизаме във фазата на Изгряващ полумесец. Този тънък полумесец ще расте, докато останем в тази фаза, стига да се вижда по-малко от половината Луна.

Това е мощно време за планиране на нови проекти, идеи и определяне на вашите намерения за предстоящия месец. Това, което правите по време на тази фаза, може да повлияе на напредъка на вашия месец, така че не забравяйте да използвате това време разумно. Напишете списъците си със задачи, говорете с Вселената за най-дълбоките си желания и мислете положително за предстоящите си планове. Посейте семена за ново израстване и просперитет за предстоящия месец.

3. Първа четвърт

Известна още като Полумесец, тази фаза настъпва, когато Луната завърши първата четвърт от орбитата си около Земята. Няколко фактора влияят върху това дали виждате осветена лявата или дясната половина на Луната, включително вашето местоположение.

Това е време за вземане на тежки решения. В тази фаза животът ще хвърли някои предизвикателства и препятствия по пътя ви, така че е важно да останете съобразени с намеренията и целите, които сте си поставили в предишните фази. Времето за релаксация отмина, затова използвайте енергията си, за да прокарате тази фаза. Тази фаза е свързана с действия и ако сте положили добри основи по-рано през месеца, не би трябвало да имате проблем. 

Лунен календар за 2021 година

Луната има своето доказано влияние върху живота ни и затова е важно да следим, кога настъпват различните фази и най-вече Новолунието и ...

4. Нарастваща луна

Пресичайки половината от Луната, тази фаза дава възможност за повече осветеност на повърхността на Луната. Нарастваща Луна се отнася до Луна, при която видимата форма е по-голяма от полукръг. 

Това е време за нас да растем и да се променяме точно толкова, колкото осветената част на Луната. Научихме много от предишната фаза и сега има шанс да коригираме своите пътища и да усъвършенстваме желанията си.Тук можем да прегледаме какви намерения означават най-много за нас и наистина да се съсредоточим върху това, което искаме през останалата част от месеца.

5. Пълнолуние

Пълнолуние настъпва, когато Слънцето и Луната са подравнени от противоположните страни на Земята. Слънцето свети директно върху половината от Земята и отразява Луната. Това изравняване може да предизвика лунно затъмнение, ако Пълнолуние премине през сянката на Земята. Технически погледнато, Пълнолуние настъпва само за момент, преди Луната и Слънцето вече да не са изравнени. Но можем да считаме, че тази фаза се отнася до всяко време, когато поне 98 процента от Луната е осветена.

Луната през месеците - вярванията на древните

В продължение на хилядолетия хората използват движението на Луната, за да проследят хода на годината и да зададат календари за лов, зас...

Тази фаза може да бъде интензивна за ума и тялото. Точно противоположни един на друг в Слънчевата система, Слънцето и Луната са в противоположни зодии по време на Пълнолуние. Това означава, че ни остава да се опитваме да балансираме две крайности, които могат да доведат до повишаване на емоциите. Подобно на върколак, който вие във Пълнолунието, може да се окажете с интензивни изблици или моменти на изключителна страст. Вашето тяло може да се почувства преобладаващо уморено или да избухне от енергия, в зависимост от това каква емоция задържа. Но това е и време на голямо изобилие. Отворете се за постигане на вашите намерения; може да бъдете изненадани от това, което ви се случва. 

6. Намаляваща луна

През това време видимата част на Луната намалява. Намаляването се отнася до прогресивно по-малка част от осветената видима повърхност на Луната. 

След като сте получили възвращаемост от вашите метафорични инвестиции, ще се чувствате благодарни и упълномощени през този период.  Това е време да върнете и да покажете благодарност на всички, които ви подкрепиха. 

7. Последна четвърт

Фазата на луната - какво определя в живота ни

Всеки месец Луната преминава през фази, намалява и расте в своята постоянна трансформация от новолуние в пълнолуние и започва отначало....

Последна четвърт настъпва, когато Луната се приближава до завършване на своята орбита. Тук противоположната страна на Луната е осветена в сравнение с това, което видяхте в Първата четвърт. Подобно на Луната, която постепенно губи светлина, сега е време да се освободите от всичко, което ви натоварва. 

Бъдете прощаващи на себе си, ако нещата не са се получили този месец. Не забравяйте, че времето за подновяване скоро ще настъпи отново. Можете също така да отделите това време, за да простите на другите или, когато не можете, да се дистанцирате от тях. Почистете апартамента си, изчистете работното си бюро и премахнете всичко или някой от живота си, който не ви обслужва. Почистете се от всяка токсичност, токсични мисли, влияния и хора. 

8. Залязващ Полумесец

Тук осветената част на Луната постепенно изчезва, за да бъде полумесец. Луната завършва своята орбита във фазата на намаляващия полумесец. Тази фаза позволява на Луната да потъне обратно в пълен мрак, за да може да влезе отново във фазата на Новолунието.

Тази фаза е като гигантско издишване, шанс да освободите и предадете своите притеснения, страхове и притеснения. Може да откриете, че тялото ви се чувства празно през това време, особено ако сте имали много загуби през месеца, но приемете тази свободна позиция. Това означава, че има повече място за запълване с позитив и изобилие следващия месец. Предайте се на промяната и си позволете да потънете в спокойно състояние за следващия цикъл на Новолуние.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com