Как гримът ви състарява

4926
Как гримът ви състарява
Снимка: cottonbro / Pexels

Гримът има силата да подчертава любимите ви черти или да добави десет допълнителни години към лицето ви. За да не изглеждате по-възрастни, отколкото сте в действителност, откраднете тези съвети на професионалните гримьори, за да направите кожата, очите и устните ви да изглеждат с десетилетия по-млади.

Как влияе слънцето на емоциите ни

Носенето на грешен цвят фондьотен

Фондьотенът, който е твърде светъл или тъмен, ще изглежда скучен и неестествен, а не младежки и блестящ. В крайна сметка носенето на грешен цвят фондьотен е най-голямата и най-очевидната грешка, която хората правят. Ето един съвет, за да намерите най-добрия нюанс за вас: Когато тествате фондьотен в магазин, нанесете малко върху лицето си, а не върху ръката си, която може да бъде различен нюанс. Цветът трябва да съответства на тена ви, дори преди да е смесен.

Няколко съвета за безупречен дневен грим

Има три съвета за безупречен грим: качеството на продукта, състоянието на кожата и начина на нанасяне. Ако някой от тези три фактора се...

Не нанасяне на коректор

Коригирането на петна с коректор, който пасва на кожата ви, е от съществено значение. Изберете крем фон дьо тен с широка гама от нюанси. Нанесете върху проблемните зони с влажна гъба и след това нанесете лек фон дьо тен или коректор върху останалата част от лицето си. Здравият и равномерен тен е най-бързият начин да размиете линиите на стареещата кожа.

Завършване с пудра

Когато премахнете този мазен блясък с пудра, вие също така скривате младежкия блясък от кожата си, отразявайки светлината. Сменете пудрата с кърпички за попиване, които няма да подчертаят бръчките по същия начин, по който би го направил гримът. Ако наистина не можете да се откажете от навика си за пудра, намажете с нея само брадичката и носа си и имайте предвид, че по-малкото често е повече. Дори за тези, които носят грим, които жадуват за безупречен завършек, фон дьо тенът изглежда по-млад, когато се нанесе точно там, където имате нужда.

Слагате очна линия в долната част на очите

Не допускайте тези грешки с грима, когато преминете 40-те

Ритуалите пред огледалото са едни и същи в продължение на години. Притежаваме любими марки козметични продукти, познаваме капризите на ...

Долната очна линия прави очите ви да изглеждат по-малки, докато горната ги отваря. Но избягвайте грубите линии и тъмните цветове, които могат да направят клепачите ви да изглеждат тежки. Нанесете мек слой кафява или сива очна линия върху горния ви външен ъгъл и след това да го смесите навън за изсветляващ ефект. Това, което се опитвате да направите, е да върнете формата на окото си. Мека линия в горната част на окото ще ви помогне да нарисувате формата на окото ви.

Защо хората в Средиземноморието живеят младолики старини

Контуриране на лицето ви

Тежките контури могат да придадат на лицето ви тъмен, хлътнал вид. Вместо това приемете по-естествен стил - не само да изглеждате по-млади, но и да се чувствате по-уверени. Ако жените се чувстват като себе си, те се чувстват властни. За просто освежаване на лицето, опитайте да смесите малко количество серум с лек фон дьо тен.

Пренебрегване на кожата

Въпреки че грижата за кожата не е непременно това, което смятате за грим, тя все пак е от ключово значение да изглеждате най-добре на всяка възраст. Препоръчва се добавянето на лечебен продукт, който отговаря на конкретна нужда към ежедневната ви грижа за кожата. За жени със зряла кожа, това може да е крем, който да изглади бръчките и да изсветли тена. Без значение на колко години сте, трябва да носите слънцезащитен крем върху лицето си всеки ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com