Как ябълковият оцет е вашето спасение против бълхи?

12074
Как ябълковият оцет е вашето спасение против бълхи?
Снимка: iStock

Вероятно не се съмнявате, че колкото повече бездомни животни, за чието обезпаразитяване никой не се грижи, има около имота ви, толкова по-голяма е вероятността да имате проблем с бълхите особено през топлите месеци от годината. Ябълковият оцет против бълхи е решение, което действа на причинителя, а не на причината.

Ароматът му е сред най-непредпочитаните и избягвани от кучетата и котките, поради което обработването на пространствата около дома, вилата, градината или блока ви чрез напръскване с ябълков оцет ще държи животните далеч от собствеността ви, с което и рискът бълхите ще бъде сведен до минимум. Дали обаче ябълковият оцет против бълхи действа и директно на самите натрапници, или тайната на успеха му е свързана с това, че държи животните на разстояние и така индиректно ви спасява от бълхите?

Ябълковият оцет против бълхи – директно действие или?

Бълхите са сред най-неприятните гадинки – хапят, пораждат риск от разпространение на заболявания, нарушават съня, трудни са за улавяне, бързо се размножават и създават редица проблеми на хората. Странно е, но е факт, че толкова малка гадинка може да причини такива сериозни щети на човешкото здраве, а и на здравето на домашните любимци, за които бълхите са едни от най-вредните и опасни паразити, криещи риск от редица заболявания.

Направете си сами ефективен препарат срещу бълхи

Издръжливи и упорити, те изискват големи усилия, за да се освободите от тях. Съществуват редица средства, предлагани в специализираните магазини, за борба с бълхите, като част от тях са подходящи за животните, а други за средата, която обитават. Веднъж настанили се обаче в имота ви, бълхите трудно го напускат и трудно подлежат на унищожаване. Може би сте чували, че можете да използвате ябълков оцет за убиване на бълхи, но наистина ли е вярно? Ефективно ли е това средство и на какво се дължи успехът му?

Оказва се, че използването на ябълков оцет върху килима, около дома ви или върху принадлежностите на домашния ви любимец няма да убие бълхите независимо на кой  етап от живота им са. Това е така, защото киселината в оцета не е достатъчно силна, за да проникне в черупката на яйцата или ларвите на бълхи и да ги унищожи. Защо тогава използваме ябълковия оцет против бълхи и какво обяснява ефективността му?

Ако си мислите, че онези, които са ви препоръчали вътрешен прием на оцет от домашния ви любимец, за да го избавите от бълхите, са отговорът, който обяснява ефективността на оцета, отново грешите. Ябълковият оцет в стомаха на животното не само няма да има никаква ефективност по отношение на бълхите в козината му, но може и сериозно да застраши здравето на животинчето.

Натуралните съставки, които ни пазят от БЪЛХИ

Оцетът е киселина, която води до износване на зъбния емайл и чувствителната лигавица на хранопровода и стомаха на животинчетата и може да причини повръщане или стомашни язви. Никога не давайте оцет на животно, без да е под строго лекарско наблюдение, ако държите на здравето му. Така че и тук не се крие отговорът на загадката как така оцетът е ефективен.

Къде се крие причината за ефективността на ябълковия оцет против бълхи?

Причината за ефективността е заключена в… превенцията. Много по-лесно е да не допускате бълхи, отколкото да полагате усилия за справянето с тях, което рядко има толкова бързи резултати, колкото ни се иска. И тъй като е известно, че ароматът на оцет отблъсква животните, то домашно приготвеният спрей ще помогне да няма бълхи в имота ви, помагайки там да няма животни – главна причина за бълхите през топлите месеци от годината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com