Как най-добре се размразява месо?

5345
Как най-добре се размразява месо?
Снимка: iStock

Трябва да се признае, че месните ястия все още постепенно губят позициите си. Това е така, защото вегетарианството стана модерно. И все пак е трудно да си представим една обилна маса без месо. Месото е в основата на някои диети. Не може да бъде заменено с нищо. Според експерти в областта на храненето, човек се нуждае от животински протеини. И непрекъснато говорят колко здравословно е прясното месо. Разбира се, чудесно е, когато имаме възможност да закупим зрял охладен продукт, който може да се приготви веднага. Тази възможност обаче не винаги е достъпна за всички.

Какво да правим с месото, за да запази качествата си? Да го замразите! Това е най-лесният начин да удължите свежестта на продуктите за дълго време. Ако свинско, говеждо, пилешко месо са правилно замразени, то практически не губи вкуса си. Запазват оригиналния си аромат. Важно е месото да е правилно размразено след това. Има няколко популярни начина за размразяване на месо. Нека видим кой е най-добрият от тях:

Първият начин, който ние лично препоръчваме, е да преместите месото от фризера към долния рафт на хладилника. Така ще се размразява постепенно, при по-удобни за месото условия. В резултат на това влакната му няма да се деформират и няма да станат отпуснати. И месото няма да загуби вълшебния си вкус. Защо на долния рафт? Защото по този начин водата, изтичаща от месото по време на размразяването, няма да попадне върху други продукти. Или се погрижете за подходящ съд, така че месото да не цапа други храни. За 1 кг месо се препоръчва да отделите приблизително 12 часа.

5 полезни видове месо, които да включим в менюто си

Опции, когато имате нужда от него бързо

Забравихте да сложите месото навреме за размразяване, но нямате допълнително време? След това ето няколко опции, които да помогнат за ускоряване на процеса:

·  Размразете месото със студена вода. Поставете го в найлонов плик и в голям съд, пълен със студена вода, така че месото да е напълно скрито. Препоръчително е да се брои 1 час на 1 кг месо. Структурата на влакната вече няма да остане толкова плътна, както при първия метод, но ще получите размразено месо след няколко часа.

·  Поставете месото в микровълновата. Но тук има значителен недостатък. Месото бързо ще се размрази и ще започне да се готви отвън, но вътрешността все още може да остане с ледени кристали. Структурата на месото ще бъде значително нарушена и то силно ще загуби вкуса си.

·  Е, най-неуспешният според нас начин е да оставите месото да се размразява на плота при стайна температура. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

Защо самолетите летят на над 10 километра височина?

9 основни грешки при гладене и как да ги избегнем

7 тайни ще ви помогнат да държите наднорменото тегло под контрол

Променя ли се нуждата от сън с напредване на възрастта?

Тези видове брашно са едни от най-здравословните

Има защо тези банани да са най-полезни за здравето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com