Как най-накрая да намерите време за важните неща ?

1208
Как най-накрая да намерите време за важните неща ?
Снимка: iStock

Списъкът е дълъг. Насладете се на романтична среща. Заминете за един уикенд и се разходете сред природата. Тренирайте във фитнеса, за да влезете най-накрая във форма. Прочетете книга за инвестиции и работете върху финансовата си свобода. Но вие сте заети със сутрешното си кафе, работата през деня и вечерните новини. Преминавате през установената си рутина ден след ден, опитвайки се да вмъкнете нещата "някъде". Но "някъде" не е нито време от деня, нито ден от седмицата. В един момент поглеждате назад и осъзнавате, че въпреки усилията си сте прекарали по-голямата част от времето си в баналности и разсейване, вместо във важните неща.

АКО ИСКАТЕ ДА ПРАВИТЕ ТОВА, КОЕТО Е ВАЖНО, ТРЯБВА ДА ПЛАНИРАТЕ ОТ ПО-РАНО

Успешни съвети за това как да управляваме времето си по-добре

Стъпка 1: Започнете с мисълта за целта

Повечето хора вървят през живота без ясен план, затова следват нечий друг. Обществото ги е насочило към разказа за от 9 до 5 часа, две деца, къща с ограда. Вместо да създадат живота, който искат, те са заклещени в незначителна рутина, която не води до никъде, прекъсвана за кратко от болезнени събуждания и празни обещания. В навечерието на Нова година те поглеждат към живота си и лошите си навици, чудят се къде са сбъркали и обещават да се справят по-добре през следващата година само, за да се окажат отново на същото място. Каквато и да е вашата цел, имайте я предвид във всичко, което правите.

Насладата да подариш време на важните неща

Стъпка 2: Използвайте малки стъпки, за да създадете огромна промяна

Вашите мечти, цели и амбиции не означават нищо, ако не действате по тях. Ако не намирате време за тях, те се превръщат в мръсна купчина от трябва, искам и желая. Планирането как да вмъкнете нещата. Планирайте края и отделяйте време за важните неща. Не оставяйте нещата за в последния момент. Включете в календара вечер за среща с половинката си за 3 седмици напред. Имате желание да бъдете по-общителни? Поканете приятелите си на кино за следващия уикенд. Искате да сте здрави и в добра форма? Отделете три дни седмично за упражнения. Искате да сте финансово независими? Отделете си определен час всеки ден, за да работите върху страничния си бизнес. Просто е, но повечето хора не го правят. Нищо няма да се промени, ако продължавате да се движите в ежедневието си и да се опитвате да вмъкнете нещата в него.

Никой не знае тези 5 важни неща, но те могат да ви спасят живота

Вместо това трябва да седнете и да отделите време за важните неща. Трябва да се запитате какво трябва да направите, за да стигнете до целта, която желаете. Правете това всяка седмица, месец и година. Отделете време. Включете го в графика си. След това се борете със зъби и нокти, за да го защитите - защото то е важно!

ИЗБОРЪТ Е ВАШ

Управлението на времето е просто - превърнете важните неща в приоритет. Но добрите намерения са нищо без действия. Вълните на ежедневието винаги ще се опитват да отмият ангажиментите ви. Имайте предвид целта, планирайте занапред и се придържайте към нея. Всеки ден вие избирате как да изглежда бъдещето ви. Дали ще си кажете "Иска ми се" или "Радвам се, че го направих"? Времето ви е най-голямото ви богатство. Уверете се, че го прекарвате в това, което има значение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!
Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Православните вярващи ще празнуват Великден на 5 май. Един от основните символи на този важен християнски празник са шарените яйца. Обаче традиционните...