Как не трябва да се обличаме спрямо фигурата си?

10014
Как не трябва да се обличаме спрямо фигурата си?
Снимка: iStock/Guliver

Убедени сме, че няма дама, която да не е търсила информация и да не се е вълнувала кои кройки подхождат на фигурата според типа ѝ и природните ѝ дадености. Не по-малко важна е обаче информираността как не трябва да се обличаме спрямо фигурата и кои дрехи да избягваме. Ако знаем как да определим кой тип фигура притежаваме, кои дрехи са подходящи за нас и как не трябва да се обличаме спрямо фигурата си, много по-лесно ще си съставим базов гардероб, който да подчертава предимствата ни и да прикрива недостатъците.

Круша, ябълка или? Кой тип е твоята фигура?

  • Твоята фигура е круша, ако раменете ти са тесни, слаба си в горната част на тялото, а ханшът ти е много по-широк от рамената и е закръглен.
  • Твоята фигура е ябълка, ако килограмите ти са концентрирани в областта на талията, корема и ханша,  а краката и ръцете ти са слаби.
  • Твоята фигура е пясъчен часовник, ако ханшът и рамената ти са с еднакви размери, а талията – съвършено тънка.
  • Твоята фигура е обърнат триъгълник, ако ханшът и краката ти са слаби, рамената масивни и много по-широки от ханша и пълнееш в горната част на тялото.

Това ще е най-модерното облекло през пролетта и лятото

Как не трябва да се обличаме спрямо фигурата си, ако тя е тип круша?

Напълнявате в областта на бедрата и ханша? Разбираме ви и вероятно много други жени ви разбират, тъй като крушата е сред най-разпространените типове фигура. Не трябва да носите дрехи, които да подчертават широкия ханш и тесните рамена, тоест всичко, което следва извивките ви в областта на рамената е табу. Обемите в горната част ще направят чудеса за фигурата ви и ще прикрият визуално широкия ханш.

Забравете за топовете с тънки презрамки и се насладете на буфан ръкави, къдрици и пищност в горната част на тоалета си. Късата пола също не е вашата дреха. Изберете друга дължина. Важно е и да избягвате връхни дрехи, които покриват ханша, но са тесни и прилепнали към него. Блузите, топовете, ризите следва да свършват преди средата на ханша, ако са плътно по тялото, или да се разкрояват в долната си част.

Подходящото облекло според зодията

Как не трябва да се обличаме спрямо фигурата си, ако тя е тип ябълка?

Слабичките ви крака са привлекателни, подчертайте ги, като изберете модел, акцентиращ на тях, а не на талията ви. Как не трябва да се обличаме спрямо фигурата си, ако природата ни е надарила с ябълковидни извивки? Просто не подчертавайте талията и ханша с  тесни модели или с колан и ще се радвате на много комплименти. Табу за вас са плисираните поли и панталони, както и дребните бижута.

Как не трябва да се обличаме спрямо фигурата си, ако тя е тип пясъчен часовник?

Дарените сте с почти идеална фигура. Нищо в нея не натежава – нито долната, нито горната част на тялото, а талията ви е благословия, за която завиждат много дами. Може да си позволите да носите почти всичко.

Забележете, че казваме почти. Ако се чудите как не трябва да се обличаме според фигурата си и сте с такава с форма на пясъчен часовник, то следва да изключите от гардероба си модели, които прикриват талията и не я подчертават. Такива са например роклите с висока талия, които се разкрояват от гърдите. Подобен модел ще ви направи равни и ще лиши фигурата ви от ценните ѝ предимства. Препоръчваме ви и да избягвате модели с широки рамене, буфан ръкави или набори в областта на деколтето. Изключение правят само триъгълните деколтета с украса, която следва триъгълната форма. Табу за вас са и широките дрехи, които ще скрият красивата ви фигура.

Кои са едни от най-важните детайли в спортното ни облекло?

Как не трябва да се обличаме спрямо фигурата си, ако тя е тип обърнат триъгълник?

Слаби крака и едри рамене и бюст? Вероятно сте магнит за мъжете, но бихте искали да знаете как да прикриете пищните си форми? Избирайте свободна горна част, която прикрива бюста и пропуснете бюстиета, топове и изрязани модели. В долната част избягвайте твърде тесните дрехи, които подчертават малкия ви ханш, тъй като това ще направи рамената и още по-широки визуално. Нужен е баланс, който може да постигнете с обем в долната част на облеклото си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Полезно или вредно е да седим на пода?

Бог Канабис и Света Халюциногенна гъба: Пастор създаде църква за духовни приключения (ВИДЕО)

Как да разберете дали имате цьолиакия или непоносимост към глутен?

"Парични" дати през май 2024 г. според Фън шуй - портфейлът ви ще се пръсне от пари

Лекар: 7 правила за дълъг и здравословен живот

Диетолог: 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема

Стихотворение за 13 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 13 май 2024

Таро хороскоп за 13 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com