Как порното влияние върху сексуалността на жените

163754
Снимки: Thinkstock

Как гледането на порно оказва своето влияние върху сексуалността на жените, наистина ли дамите не обичат този вид филми... ето какво е мнението на сексолога и психоаналитика Катрин Блан:

Ако жените не харесват порно, това изобщо не е защото притежават някаква особена срамежливост. Върху нас са оказали влиянието си, с векове натрупвани етични норми, съгласно които откровенните изображения и изкавания на тема секс, са неприлични и недопустими. Но нежеланието да се гледат такива филми е поскоро не от срам (не става въпрос за тези, които все още нямат сексуален опит), а е особеност на женската гледна точка за сексуалноста и представата на жената за собствените й полови органи. Една от тяхната особеност е, е че те са скрити и винаги ще останат в сферата на тайната. Порно филмите, за разлика от еротичните, не оставят никакво място за намеци: всичко се показва детайлно, в ярка „хирургическа” светлина. Такива филми отговарят повече на сексуалната фантазия на мъжете, което напълно се обяснява, с това как са устроени техните полови органи, които могат да се видят и докоснат.

Създадоха контрацептиви за мъже, които спират еякулацията

Учените неведнъж са се опитвали да създадат противозачатъчни таблетки за мъже. Разработваните до този момент препарати обаче винаги са ...

Освен това в порно филмите се въплащават и типично женски фантазии: воайорство, доминиране, подчинение... Гледайки порно филм, жената може да се идентифицира и с двата персонажа –с жената, подчиняваща се на сила и с мъжа, който прониква и покорява.

Понякога възбудата, която жените изпитват, когато гледат порно филми им помага да отделят сексуалната сфера от другите отношения с партньора. Наистина, има случаи, в които, придавайки огромно значение на чувствата, жената се оказва скована в секса, притеснява се да се наслади на телесната близост с любимия и да прояви силата на своето влечение. Това, което вижда на екрана наподобява желанията й и я разкрепостява. Няма смисъл да се сравняват различните начини за постигане на възбуда и да се търси, кой е най-ефективен. И мъжът и жената имат своите особености. Дори и да се движим по различни пътища, това не е пречка да се срещнем.

Още интересни новини за секс, двойки, семейства и психология, четете в сайта sroditeli.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com