Как в различните части на света казват “Обичам те” ?

4117
Как в различните части на света казват “Обичам те” ?
Снимка: iStock

Невъзможно е да се преброи колко картини и книги са посветени на любовта. И колко много традиции, обичаи, ритуали са се развили в различни култури в нейна чест. Във всички нации изразяването на съчувствие се случва по различни начини, но винаги много нежно и искрено. Ето защо, настройте се на романтична вълна и вижте как казват “Обичам те” в различните части на света: 

Племето туареги

Необичаен начин съществува сред представителите на номадските племена туареги, живеещи в пустинята Сахара. Когато навън е нощ и племето седи около вечерния огън, млад мъж може да хване ръката на момиче, което е много важно за него. Ако тя не си дръпне ръката и продължава да седи така, значи не е против техния съюз. Туарегите също не се целуват с любимите си, а само притискат носовете си един към друг.

Племето маори

В племето маори младите мъже не говорят за чувствата си на глас. За да направят това, те имат традиция да дават въже с възли на своята избраница. Ако друг мъж претендира за сърцето и любовта на момичето, тогава те организират състезание по сила и постоянство. Борбата е като теглене на въже, само че любимата играе ролята на въже. Който се окаже по-силен, ще има честта да създаде семейство с това момиче.

Какво е любовта?

Мавритания

В Мавритания има обичай, наречен гаваш. Според този народ слабата жена няма шанс да се хареса на мъж. Мавританците признават любовта си само на пълни дами. За слабите момичета има специални места, където се осигурява не само угояване, но и специален масаж.

Индия

В щата Бихар съществува необичайна традиция. Ако едно момиче хареса мъж, тогава тя може безопасно да го открадне в семейството си и след това насила да го отведе пред олтара. Често в това участват и самите родители, които искат да изберат най-добрия младоженец за дъщеря си. Традицията произлиза от закона, че родителите на булката трябва да платят зестра на роднините на младоженеца, за да се състои сватбата. Не е изненадващо, че традицията се появи в този щат, тъй като се смята за най-бедния в Индия.

Виетнам

Според традициите на жителите на тази страна е неприлично човек да признава чувствата си само с думи. Мъжете показват любовта си чрез дела и действия. Например, те композират стихове, дават подаръци и сладки подаръци.

Какво е любов или многото лица на любовта

Китай

Китайските момичета също предпочитат да не използват думи. За декларация в любов те използват предмети, увити в шал или парче плат. И така, две пръчки означават любов, а лютата чушка означава, че момичето вече не иска да общува с този човек.

И също така е обичайно китайците да поръчват много храна на първа среща, тъй като в старите времена в Китай, както и в Русия, се е смятало, че ако едно момиче яде много, то е здраво и ще бъде добра съпруга.

Япония

Японците също рядко използват фразата „обичам те“, тъй като азиатските хора обикновено са много срамежливи. Вместо това те използват завоалираната фраза „Днес луната е красива“ и любимият трябва или да се съгласи, или да отрече. Тази декларация за любов е измислена от писателя Нацуме Сосеки. Той има предвид, че луната става наистина красива само в момента, когато любим човек е до вас. „Когато хората са влюбени, тогава и луната свети и свети магически, някак необичайно, особено при пълнолуние, когато разкрива целия си силует на фона на нощното небе.“

Мексико

Възлюбените мексиканци създават специална мелодия, която трябва да заинтересува любимия. Подсвиркват го вече като са заедно. Значението на такава мелодия може да бъде разбрано само от самите партньори.

Бразилия

В Бразилия е обичайно да се признава любовта с енергични танци и силна музика. В същото време мъжете не пеят серенади под прозорците на любимата си, а танцуват под звуците на барабани.

Испания

Може би едно от най-шумните прояви на любов съществува в Испания. Любителите имитират звуците на животни и птици. И така, в района на Естремадур, когато канят момиче на среща или се сбогуват с нея, те издават звуци, подобни на гукането на гълъби. Мюрианските младежи в такива моменти изобразяват цвиленето на коне. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com