Каква енергия ни носят различните цветя?

5163
Каква енергия ни носят различните цветя?
Снимка: iStock/Guliver

Саксийните растения са много мощни енергийни носители и мощен елемент във философията на Фън Шуй. Ще ви дадем определени предложения от Лилиан Ту, един от най-известните фън шуй експерти по тази тема.

Изберете свежи и буйни цветя - те ще имат положително влияние върху вашия живот. Колкото по-здравословно и по-свежо е растението, толкова по-полезен е ефектът му. Поставете цветя в източния, югоизточния или южния ъгъл на стаята или част от масата. Така ще привлечете здравословна енергия във вашия дом.

Цветята, които трябва да отглеждате у дома, за да привлечете любовта в живота си

Много растения притежават невероятната способност не само да направят дома ни по-красив и приветлив, но и да привлекат късмета, изобили...

Може да предпочетете орхидеите, божурите или лалетата, защото те се смятат за символ на щастие в семейството. Според Фън Шуй, жълтото представлява късмет в кариерата, бялото представлява здраве, а розовото представлява любов. Червеното е много силен Фън Шуй елемент, заради него привличате кариерни успехи  и богатство. Ето защо червените цветя могат да ви донесат успех.

Те обаче влияят негативно на здравето и любовта, защото цветът им може да символизира смъртта. Особено ако имат тръни - например червени рози. Ето защо, ако изберете цветя в червено, без значение дали ще са петунии, здравец или коледна звезда, всички те имат регенеративна енергия.

Не бива да се пренебрегват и  кактусите – този вид растения са единствените от типа бодливи, които Фън Шуй допуска във вашия дом, поставени близо до компютъра или телевизора, за неутрализиране на вредното излъчване от тях. Но е добре да са малки и в никакъв случай не могат да се поставят в спалнята, защото въздействието им там е отрицателно.

Изхвърлете изсушените цветя - веднага щом цветето увехне, изхвърлете го. В никакъв случай не трябва да държите сухи растения във вашия дом, дори и да са част от аранжирането му. Те все пак са мъртви цветя и не носят положителна енергия. Вариант, който може да е компромисен са изкуствените цветя, ако сте алергични или раздразнени от силните миризми на естествените, купете си такива.

Тези цветя, които се срещат във всяка градина, лекуват

Малко хора знаят, че градинските цветя могат да се използват в медицината и козметологията  и имат редица полезни приложения освен...

Те могат да бъдат използвани  за намаляване на отрицателна енергия на неблагоприятни елементи като остри ъгли, изпъкнали ръбове и централни стълбове. Ефектите им не са толкова положителни, колкото естествените цветя, но поне не са толкова вредни, колкото сухите цветя. Цветята и растенията подхождат за всички стаи, с изключение на вашата спалня.

Според китайските вярвания,  поставянето на твърде много вази ще изразходва вашата енергия. Затова е добре да изберете само един свеж букет на вашия нощен шкаф. Според Фън Шуй може да ги сложите в тъмните ъгли на коридорите у дома, защото там се генерира най-неблагоприятната енергия. Добре е да избегнете растения които имат остри листа, като според китайските вярвания, това ще канализира негативна енергия в дома ви. Ако листата на растението са по-кръгли, тогава ефекта от тях ще е положителен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли с какво се хранят охлювите?
Знаете ли с какво се хранят охлювите?

Охлювите напоследък се превърнаха в доста популярни домашни любимци. Те са интересни за отглеждане и непретенциозни към изхранването си. Сред...