Каква форма на ноктите предпочитат звездите от Instagram: Вижте тук

1627
Каква форма на ноктите предпочитат звездите от Instagram: Вижте тук
Снимка: iStock

За всяка жена е от съществено значение да се грижи добре за своя маникюр. Ноктите са платното, върху което ще се настани блестящият ви лак, така че формата им определено заслужава допълнително внимание.

Съществуват множество различни форми на ноктите, от които можете да избирате. Трябва да имате предвид, че изборът на подходяща форма на ноктите зависи от дължината на ноктите и пръстите ви. Например, ако имате дълги или средно дълги нокти, най-подходящи за вас ще бъдат овалните или "ковчежни" форми. В случай че пръстите ви са естествено дълги или тънки, вероятно трябва да помислите за квадратна форма на ноктите. В професионалните салони за красота, маникюристите ще разгледат внимателно ноктите и пръстите ви и ще ви препоръчат коя форма на ноктите е най-подходяща за вас. Още: Как да се грижим правилно за ноктите си в студените зимни дни

Кои са най-разпространените форми на маникюр?

Кръгли нокти

Тази форма на ноктите е проста и лесна за поддържане. Маникюристите изглаждат ноктите ви в перфектна полукръгла форма. Когато си направите кръгли нокти, не е необходимо да поставяте удължители за нокти, тъй като те се считат за най-издръжливия тип.

Квадратни нокти

Квадратните нокти обикновено са плоски отгоре и имат прави ъгли. Те са добра алтернатива за къси нокти. Тази форма може да бъде изключително нежна, в случай че имате тесни нокътни легла и тънки пръсти. Поддръжката на късите квадратни нокти е доста лесна.

Бадемови нокти

Много жени са обсебени от тази тенденция в красотата на 90-те години. Бадемовите нокти са родени през 90-те години, но са модерни и днес. Формата е по-малко екстремна от формата на ноктите тип "стилет". Ще бъде добре, ако използвате удължители за нокти, за да запазите ноктите си дълги и да им придадете здравина.

Скуовални нокти 

Скваловидните нокти са подобни на квадратната и овалната форма на ноктите. Те са чудесен избор както за дълги, така и за къси нокти и пръсти. Маникюристите изпиляват ноктите в квадратна форма, но заоблят ъглите, за да получат по-слаб ефект.

"Гробовидни" нокти

Знаете ли, че американската звезда Кайли Дженър има склонност да си прави нокти с форма на ковчег? За никого не е тайна, че "ковчежевидните" нокти са любими на много звезди от Instagram. Така че, ако се интересувате от социалните медии, това е подходящата форма на ноктите за вас. Тъй като "гробовидните" нокти могат лесно да се счупят, се препоръчва да си направите удължаване на ноктите.

Нокти тип "стилет"

Ноктите тип "шпиц" вероятно са любимата форма на ноктите сред знаменитостите. Ноктите тип "стилет" са дълги и много остри. Те са най-подходящи за дълги нокти и ще трябва да добавите удължители за нокти.

Овални нокти

Още: Защо маникюрът е толкова важен и как да го използвате, за да привлечете любов, късмет и пари?

Овалните нокти са винаги актуални. Те са подходящи както за дълги, така и за къси нокти. Въпреки че изглеждат изключително здрави, овалните нокти са лесно чупливи, така че трябва да внимавате какво докосвате и правите с ръцете си.

Имате свободата да избирате от разнообразни форми на ноктите, така че всичко зависи от вашите предпочитания!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com