Какви хора сте според това дали предпочитате котка или куче

22022
Какви хора сте според това дали предпочитате котка или куче
Снимка: iStock/Guliver

Изследване, проведено от Университета Карол, на тема на любителите на домашни любимци разграничава разликите между хората, които обичат котките и кучетата, и подчертава как предпочитанието на вашия домашен любимец по същество е отражение на вашата личност.

Доцентът по психология Дениз Гуастело смята, че „е възможно хората да избират домашни любимци въз основа на личността си“. Проучвайки 600 студенти за предпочитанията на техните домашни любимци, проучването има за цел да разбере кои качества участниците намират за най-привлекателни в своите домашни любимци заедно с качествата, които свързват със собствената си личност, както е установено и в проучване от 2019 г. Докато 60% от анкетираните харесват кучета, само 11% заявяват, че предпочитат котки, докато останалите 29% харесват и двете, или нито едното, нито другото.

И най-противоречивият аспект на това проучване?

Констатациите показаха, че собствениците на домашни любимци, които предпочитат котки, са получили повече точки в тест, предназначен да определи интелигентността. Те по същество предполагат, че хората, които предпочитат котки са по-умни от хората, които предпочитат кучета. Въпреки че, тези нови доказателства могат да предизвикат конфликт на интереси между любителите на котки и кучета навсякъде, това проучване, заедно с други, признава положителни характеристики и за любителите на домашни любимци. Тези различия в личността обикновено бяха черти, които техните домашни любимци също притежаваха.

Например, любителите на кучета се описват като активни, ентусиазирани и игриви, докато любителите на котките са по-резервирани, възприемчиви и чувствителни. Това има смисъл, като се има предвид факта, че котките обикновено са по-скоро закрито животно, докато кучетата са по-скоро на открито.

Въпреки че, участниците в това проучване са били само студенти, предишни проучвания са имали подобни открития.

Уеб-базирано проучване от 2010 г. от Тексаския университет разглежда 4565 индивида и ги разделя на четири категории: хора, които харесват котки, хора, които харесват кучета, хора, които не харесват нито едното, хора, които харесват и двете. След като участваха в оценка на личността с 44 въпроса, изследването разкри: „Хората с кучета обикновено бяха с около 15 процента по-екстровертни, с 13 процента по-приятни и с 11 процента по-съвестни от хората с котки [които бяха] с около 12 процента по-невротични и с 11 процента по-отворени . " Това означава, че любителите на кучета са по-самодисциплинирани и са склонни да планират в сравнение с техните "котешки" приятели. Най-добрата част от този тест е, че предпочитанията на вашия домашен любимец не само говорят много за вашата личност, но и могат да ви доведат една крачка по-близо до намирането на идеалното съвпадение. Всъщност склонността на любовен интерес към определен домашен любимец може да каже повече за дадена личност, отколкото си мислите. Личностните черти, свързани с всеки домашен любимец, могат да ви помогнат да предскажете нивото си на съвместимост с бъдещи любовници и приятели, което ще ви улесни много живота ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли как се размножават охлювите?
Знаете ли как се размножават охлювите?

Повечето сухоземни охлюви са хермафродити. След ухажване в началото на лятото чифт охлюви се оплождат взаимно през репродуктивен отвор, разположен...